Kategoriler

Meydan

İstasyon Caddesi eski günlerine dönüyor

Derince’nin en köklü mahalleleri arasında yer alan Deniz Mahallesi’nin merkezi konumundaki İstasyon Caddesi, hayata geçecek olan projelerle birlikte yeniden eski günlerine dönüyor

Tren İstasyonu ve Gümrük Müdürlüğü

Derince’nin en eski, en köklü mahallesi olan Deniz Mahallesi’ne büyük katkı sunacak olan tren istasyonunun yeniden faaliyete geçmesi ile altyapı ve üstyapısı yenilenen İstasyon Caddesi’ndeki ticari canlılık artacak. Gümrük Müdürlüğü’nün 7 yıllık aranın ardından Mayıs ayında yeniden ilçeye kazandırılacak olması ve liman entegrasyonu projesinin bölgeye sağlayacağı istihdamın da birleşmesi ile birlikte Deniz Mahallesi ve İstasyon Caddesi, eski günlerine geri dönecek. Bölge sakinleri de birbiri ardına yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Bulut’a teşekkür ederek, Deniz Mahallesi’nin yeniden ilçenin merkezi olacağına inandıklarını ifade ettiler.

 

Başkan Bulut’un girişimleri sonuç verdi

TCDD’nin Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerini başlatmasının ardından yeniden hizmete sunduğu Arifiye-Pendik arasındaki banliyö treni günde beş sefer yapıp, Arifiye, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik duraklarında duruyordu. İlçe halkının talepleri doğrultusunda harekete geçen Başkan Bulut, bu duraklar arasında Derince’nin de yer alması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TCDD Genel Müdürlüğü nezdinde yoğun girişimlerde bulundu. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un bu girişimlerinin ardından konuyu değerlendiren bakanlık yetkilileri, Mayıs ayı itibariyle Derince Tren İstasyonu’nun da banliyö treninin duracağı duraklar arasında yer almasını kararlaştırdı.

 

Deniz Mahallesi’ndeki ticari hayat canlanacak

Bu doğrultuda ilçeye gelen bakanlık ve TCDD yetkilileri ile Başkan Bulut, tren istasyonunda incelemelerde bulundu. Mayıs ayı itibariyle Arifiye-Pendik hattında günlük seferlerini sürdüren Ada Ekspresi’nin durakları arasında Derince’nin de yer alacağını müjdeleyen Başkan Bulut, bu gelişmenin özellikle Deniz Mahallesi’nin ticari yaşamına katkı sunacağını söyledi. Proje kapsamında restorasyonu tamamlanan ve halen Derince Belediyesi Evlendirme Memurluğu olarak hizmet veren Tarihi Gar Binası da TCDD’ye devredilecek. TCDD bu binayı hem bilet satış yeri hem de kurumsal faaliyetlerin gerçekleşeceği idari merkez olarak kullanacak.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
SOKAK KÖPEKLERİ YAVRU KÖPEĞİ VE KEDİYİ PARÇALADI: O ANLAR KAMERADA
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Erol Başkan’dan Yeni Uygulama
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Tahtalı ve Ekibi Yeni Muhtarları Ziyaret Etti
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Söğüt’ün Makamı Boş Kalmıyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği Üniversite Öğrencilerine Bilimsel Destek Oluyor
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Erzurumlulardan Yeni Başkan Ömeroğlu’na Ziyaret
GÜNDEM
156 Kez Görüntülendi.
Kahveci’nin Bir Sporcusu Daha Şampiyon Oldu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir TSM Korosu’ndan Muhteşem Bahar Konseri
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Engelliler Haftasında Kervansaray’da Sinema Keyfi
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’ye Nezaket Ziyaretleri