Kategoriler

Meydan

İZMİT BELEDİYESİ’NDEN AVRUPA KONSEYİ’Nİ PROTESTO!

İzmit Belediyesi, Avrupa Yerel Demokrasi haftası kapsamında verilen 12 yıldızlı şehir unvanını protesto ederek törene katılmama kararı aldı.

 Belediyenin Kültür Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İzmit Belediyesi, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası faaliyetlerine 2 yıldır katılım sağlıyordu. Yetkililer,” Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresince belediyemizin kadınlar, gençler, yaşlılar, çocuklar ve toplumun birçok kesimiyle yapılan etkinlikleri başarılı bulunarak geçtiğimiz yıl Paris te gerçekleştirilen bir tören ile 12 yıldızlı şehir unvanı verilmişti. Bu yıl da yine aynı şekilde Avrupa Yerel Demokrasi haftası kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirdik.

 

ÇİFTE STANDART

 

Ne yazık ki, Avrupa Konseyi’nce 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemize karşı kasıtlı, çifte standart uygulanmıştır.  Söz konusu kuruluş, Suriye’deki yaşanan olaylarda ve mülteci sorununda insan hak ve hürriyetlerinin ihlaline de duyarsız kalmaktadır. İzmit Belediyesi olarak çifte standart içinde bulunan AB ile ilgili olumsuz görüşlerimizi ifade ederek, bu yıl tarafımıza verilecek olan 12 yıldızlı şehir unvanını protesto ederek törene katılmama kararı aldık. Bu kararımızı Avrupa Konseyi Genel Sekretaryasına da  ilettik.

 

BAŞKAN DOĞAN KATILMIŞTI

 

Geçtiğimiz yıl  Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyeti Genel Kurulu’na Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan  asil üye olarak katılarak Türkiye’yi temsil etmişti.Başkanımız, başta mülteci sorunları olmak üzere dünya gündeminin görüşüldüğü kongrede uzun bir konuşma yaparak  Avrupalılara adeta mülteci dersi vermişti” dediler.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
Allak ve Beraberindekiler Aslantaş’a Konuk Oldu
GÜNDEM
Market Alevlere Teslim Oldu
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Acun Ilıcalı'nın Amcası Son Yolculuğuna Uğurlandı
GÜNDEM
TEM'de Minibüs Alev Alev Yandı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu 
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “Hıdırellez, Mazlum Coğrafyaların da Baharı Olsun”
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Türk Ocağı 3 Mayıs Türkçüler Günü Mesajı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir İtfaiyesinden Site Sakinlerine Eğitim
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Mavi Kapaklar Umut Oluyor