Kategoriler

Meydan

Bu okul ezber bozmuş

Körfez Tütünçiftlik Fatih Mahallesi’nde yer alan Körfez Seka Çocuk Dostları İlköğretim Okulu, okul idaresinin yaptığı sıra dışı uygulamalarıyla okullardaki alışılmışların ötesine geçtiler.

 Okul Müdürü İbrahim Çağdaş, binanın fiziki görünümünde yaptığı küçük ama bu güne kadar düşünülmeyen değişikliklerle fark oluşturmayı başardı. Okullarda merdiven altını bilmeyenler yoktur, çoğu zaman çocuklar tarafından atılmış kağıt parçaları ve temizlik malzemelerinin konulduğu yerlerdir. Okulun binasının tam girişinde bir merdiven var. Merdiven altı, renkli kağıtlarla süslenmiş ve bir akvaryum konulmuş. Canlı akvaryum. Müthiş bir görüntü, okula girenlerde pozitif enerji ve duygu oluşturuyor.

Bir üst kata çıkıldığında koridora bir kütüphane yapılmış. Ve kütüphanenin yapılış şekli 'OKU' görselini içeriyor. 'AL GÖTÜR, OKU GETİR' diye sloganla öğrenciler istediği zaman kimseden izin almaksızın okumak istediği kitabı alıyor, götürüyor; okuyor, geri kütüphaneye bırakıyor. Bunun için kütüphane bölümünde bir görevli bulunmuyor; öğrenciler bu uygulamanın güzel yanları benimsetilmiş, öğrenciler ise kendilerine verilen tavsiyeleri eksiksiz yerine getiriyorlar. Koridorlar yenilenmiş; okul koridor duvarları çocukların psikolojisine olumlu katkı sağlayacak şekilde psikologlarda alınan tavsiyelere göre boya kullanılmış. Kapılar ayrı bir süsleme ile okula güzel bir hava katmış.

Okul idaresinin ellerindeki olanaklarıyla, ince düşünerek yaptıkları bu dokunuşlar, okula sıcak bir hava katmış, öğrencilere de motivasyon dopingi sağlamış oluyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
92 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu