Kategoriler

Meydan

Körfez’in Tarihi Hayat Buluyor

Gelişen yüzüyle her geçen gün güzelleşen Körfez, tarihi değerleri gün yüzüne çıkararak turizm ayağına da ciddi yatırımlar yapıyor


Körfez Belediye Başkanı  İsmail Baran, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Turizm, ekonomik kalkınmaya çok büyük bir katkısı olan ve tüm dünyada hızlı gelişen ve genişleyen sektörlerin başında gelmektedir” diyen Başkan Baran, “Körfez, tarihi değerleri içinde barındıran ve onların hayat yeniden bulmasıyla da cazibesi artan bir ilçe haline gelmiştir.

GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Birçok kültür varlığına sahip olan şehrimizde görülmeye değer nice doğa harikası mekânlar bulunmaktadır. Hereke Kalesi ve Taşköprü için restorasyon çalışmalarımız devam ederken, Milli Mücadele yıllarında Telgrafhane olarak hizmet eden Kuşçalı Telgrafhanesi ve Sultan Abdulaziz’in Köşkü gibi bir çok tarihi yapıtı da orjinaline uygun olarak tekrar gün yüzüne çıkarıyoruz. Tabi Hereke Halımıza yönelik çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

DÜNYAYA TANITIYORUZ

Başkan Baran, “İktisadi ve ticari hayatı, ekonomik ve sosyal hinterlandıyla geniş bir yatırım olanağına sahip olan Körfez, ayrıca büyük bir ticaret kentidir. Bütün bu güzelliklere sahip olan şehrimizi Dünya’ya tanıtıp turizm sektöründe istenilen bir seviyeye ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Pirahmet Köyü Derneği’nden MHP Körfez’e Ziyaret
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “KO-MEK’in Ortak Teması Mutluluk ve Üretkenliktir”
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Körfez’de 46 Yıllık Eğitim Emekçisine Veda
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Vatandaşın En Acılı Gününde Yanında
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’nde Hıdırellez Coşkusu Seka’yı Sardı
GÜNDEM
141 Kez Görüntülendi.
AK Parti Körfez Teşkilatı Başarılarıyla Örnek Gösteriliyor
GÜNDEM
35 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktaları Açılıyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Kültürler Arası Köprüler Kuruluyor
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Tesis İhalesi Tamam, İlk Kazma Yakında Vuruluyor
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Sarımeşe Mahallesi’ne 750 Tonluk Asfalt