Kategoriler

Meydan

BU SOKAK ÇOCUKLARA ÖZEL

İzmit Belediyesi tarafından Yenişehir Mahallesi’nde çocuklara özel olarak düzenlenen oyun sokağı büyük ilgi görüyor.

 İzmit Belediyesi tarafından Yenişehir Mahallesi’nde çocuklara özel olarak düzenlenen oyun sokağı büyük ilgi görüyor.

Kocaeli’nde ilk olan Çocuk Hakları Okulu yanında trafiğe kapalı sokakta çocuklara yönelik hazırlanmış  mini futbol, basketbol, seksek, köşe kapmaca, yakan  top gibi geleneksel çocuk oyunlarının yan ısıra satranç ve mini bisiklet eğitim pisti bulunuyor.

Belediye yetkilileri, haftanın 3 günü sabah ve öğlen olmak üzere  profesyonel spor hocaları tarafından sokakta, çocuklara yönelik hazırlanmış olan çeşitli sokak oyunları ve spor aktiviteleri düzenlendiğini belirterek” çocukların büyük ilgisini çeken oyun sokağından yararlanmak isteyen  ana okul yetkilileri 331 66 46 numaradan detaylı bilgi ve randevu alabilirler” dediler.

 

ÇOCUK DOSTU BELEDİYE

 

Aynı zamanda çocuk doktoru da olan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçirilen oyun sokağı ile ilgili olarak” çocuk dostu bir belediyeyiz. Türkiye’ye örnek olacak oyun sokağı projesiyle çocuklarımızın oyunlarla hayal dünyalarının bir anlamda bilinçaltlarının desteklenmesini de sağlamış oluyoruz. Oyunsuz gelişme olmaz. Çocuklarımızın oynadığı oyunlar çok basitmiş gibi görünse de aslında o oyunlar çocuğun inkişafı, ufkunun açılması,  olgunlaşması, bilinç altının oluşması, kişiliğinin gelişmesi ve gelecekte çok daha sağlıklı bir birey olmasının kapısını açar. Oyun sokağını, çocuklarımızın ruhsal bedensel ve gelecekteki bilgi becerilerinin sağlanması açısından önemli görüyoruz. Çocuklarımıza daha fazla yatırım yapmalıyız, onlar için daha fazla kafa yormalıyız. Çünkü çocuğa yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Çocuklarımızdan hiçbir şeyi esirgemiyoruz. Çocuklarımız daha donanımlı yetişsinler istiyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Pirahmet Köyü Derneği’nden MHP Körfez’e Ziyaret
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “KO-MEK’in Ortak Teması Mutluluk ve Üretkenliktir”
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Körfez’de 46 Yıllık Eğitim Emekçisine Veda
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Vatandaşın En Acılı Gününde Yanında
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’nde Hıdırellez Coşkusu Seka’yı Sardı
GÜNDEM
149 Kez Görüntülendi.
AK Parti Körfez Teşkilatı Başarılarıyla Örnek Gösteriliyor
GÜNDEM
37 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Süt ve Süt Ürünleri Satış Noktaları Açılıyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Kültürler Arası Köprüler Kuruluyor
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Tesis İhalesi Tamam, İlk Kazma Yakında Vuruluyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Sarımeşe Mahallesi’ne 750 Tonluk Asfalt