Kategoriler

Meydan

KAÇAK BAZ İSTASYONU BELEDİYECE MÜHÜRLENDİ

Yasal boşluklardan da yararlanan GSM firma temsilcileri, her gün farklı yerlerde, farklı şekillerde baz istasyonu kuruyor. Aynı uygulama İzmit’te de yaşanmak istendi ancak belediye vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine duruma anında müdahale etti.

İZİN ALMADILAR

Yasa gereği yerel yönetimlerden izin alınması ve gerekli şartları yerine getirilmesi gerekirken Tepeköy Mahallesi’nde izin almadan kurulan baz istasyonu İzmit Belediyesi’ni harekete geçirdi. Yasal hiç bir izin almaya gerek duyulmadan 17 Ağustos Bulvarı No:14’de Orhan Köse’ye ait parselde kaçak olarak kurulan baz istasyonunu vatandaşlar toplu dilekçeyle belediyeye bildirdiler. İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri mahallede inceleme yaparak ruhsatsız baz istasyonun tespit etti. Baz istasyonunu mühürleyen ekipler 5940 sayılı yasanın 42 maddesine istinaden firmaya para cezası keserek,  istasyonunun kaldırılması için yasal süreci başlattı.

İZİN ŞART

Baz istasyonu açılabilmesi için yerel yönetimlerden mutlaka izin alınması gerektiğini belirten İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Öğretmen “ Belediyeler olarak uzun yıllar baz istasyonu açılmasına karışamazken bir mahkeme kararı sonucu yasal olanak doğdu. Baz istasyonları kimseye zarar vermeyecek yerlerde ve izinli olmalı. İzmit Belediyesi yasal dayanaktan yoksun hiçbir yapılaşmaya bu güne kadar izin vermediği gibi bundan sonrada izin vermeyecektir. Farklı uygulama yapanlara her zaman müdahale edeceğiz.” dedi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor
GÜNDEM
  İlimtepe 118. Sokakta Üstyapı Yenilendi
GÜNDEM
Başkan Büyükakın: “Hizmetlerimizde Muhtarlarımızın İmzası Var”
GÜNDEM
Başkan Doğusel: “Kocaeli, Deniz Turizmi Olanakları İçin Ar-Ge Çalışmalarına Ağırlık Vermelidir”
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
GAZ PEDALI TAKILI KALAN OTOMOBİL, BEBEK ARABASINA ÇARPTI: 2 YAŞINDAKİ BEBEK AĞIR YARALANDI
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
UYUŞTURUCU SEVKİYATI YAPAN ŞAHIS: "SEVKİYAT KARŞILIĞINDA 550 BİN TL VERİLECEĞİ SÖYLENDİ"
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
KAZA YAPAN FUTBOLCU 3 GÜNLÜK YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
ÖZEL HALK OTOBÜSÜNDEN YÜKSELEN DUMANLAR KORKUYA SEBEP OLDU
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
2 OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 2 YARALI
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Vali Yavuz: "1 Mayıs Yürüyüşlerini GAMER'den Takip Ediyoruz"