Kategoriler

Meydan

Vali Güzeloğlu ‘’Her gün 2.5 milyon İnsan hareket ediyor’’

Körfez Ticaret Odası Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nda, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eğitim ve Kocaeli ile ilgili yaptığı ilginç açıklamalarla bilgilendirme yaptı.


Körfez Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya, protokol ve oda yönetimi ile üyeler kalabalık gurupla katıldılar. Toplantıya, Kocaeli Valisi Güzeloğlu’nun yanı sıra, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Fikret Çetin Kale, KTO Başkanı Sibel Moralı, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve oda yönetimi ile üyeler katıldılar.

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Oda Başkanı Sibel Moralı yaptığı kısa konuşmasında, ilçe olarak gerçekleştirilecek bir çok projeye sahip olduklarını söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Vali Güzeloğlu, çeşitli konularda bilgiler verdi ve eğitimin önemine değindi. Güzeloğlu konuşmasında, ‘’Hepimiz bir büyük çabanın, heyecanın parçasıyız. Körfez’de güzel bir atmosfer ve anlaşma ortamı var. Kocaeli İli Vergi sadakatinde Türkiye’de birinci, vergi ödemede üçüncü sırada yer alıyor. 2053-2071 gibi önemli hedeflere ulaşmada da çok önemli katkı sağlıyor. Kocaeli her yıl 50 bin göç alıyor, 2.5 milyon nüfus günlük olarak hareket halinde. Bu özellikleriyle Kocaeli değişime model olma da önemli bir kent olma sorumluluğu da taşıyor. En değerli varlık bilgidir, ama bilgiyi, tüketen değil üreten olmalıyız. Tüketen olursanız, belirleyen değil etkilenen olursunuz. Amaç toplumu bilgi çağına hazırlamak, bu da eğitimle olur ve temeli okullarımızdır. Eğitim olmazsa olmazımızdır. Bir diplomayla hayat boyu başarılı olamaz, bir makinayla yaşam süresince üretim yapamazsınız. Bilgi ve teknolojideki değişimi doğru anlamak ve ayak uydurmak gerekiyor’’ dedi.

Güzeloğlu, çeşitli örneklerle de konuşmasını güçlendirerek, ‘’4-5 gencin bir araya gelip yazdığı yeni haberleşme programı Google tarafından rekor parayla satın alındı. Türkiye’de ki büyük sanayi kuruluşunun 5 katı fiyatla satın alınan programın ömrü de en fazla 10 yıl ama teknolojiye ayak uydurmak için satın alınıyor. Bu gün nesneler bir birleriyle haberleşiyor. İnsansız arabalar üretildi ve şoför park ederken beyin uyarılarda bulunuyor, hareketi yönlendiriyor. Öyle bir çağdayız ki, iki insansız araç kaza yapınca kim suçlu olacak hukuk onu tartışıyor. Yapay zeka dönemi başladı, kullandığınız cep telefonu sizin kullanımınıza göre sizi tanıyor, zevklerinizi belirliyor. Bunların hepsini insan yapıyor ve üretiyor. Bu teknolojileri kullanan değil yazan ve üreten olmalıyız. Kocaeli’de 368 bin öğrenci, 1291 eğitim kurumu, 22 bin 477 öğretmen var. Sahip olduğumuz öğrenci sayısı 20 ilin toplam nüfusundan fazla. Son 3 yılda 20 yıllık eğitim yatırımı yapıldı’’ dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
42 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
31 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu