Kategoriler

Meydan

Karadeniz, ‘’Ramazan’da sabırlı Olmalıyız’’

Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Ramazan ayında oruç tutan insanın açlık nedeniyle daha sinirli ve hareketlerinde de yavaş olabileceğini hatırlatarak, her kesi sabırlı olmaya davet etti.


Karadeniz, ‘’ Oruç tutan sürücüler açlığın beraberinde getirdiği kan şekerleri düşmesi sebebiyle daha gergin oluyorlar. Ramazan ayının bir hoşgörü ayı olduğu unutulmamalıdır. Böyle dönemlerde özellikle trafikte daha sakin ve anlayışlı olunmalıdır. Uzun yolculuklarda ise sık sık mola verilmeli Bu mübarek ayda sürücülerimiz birbirlerine karşı daha toleranslı ve saygılı olmalı’’ dedi.

Karadeniz açıklamasında, ’’2017 Yılı Nisan ayı itibari ile 121 bin 48 trafik kazasında 843 kişi hayatını kaybetti. Bu kazalarda 78 bin 480 vatandaşımız yaralandı. Ramazan ayında ise açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerde yavaşlama ve dikkat dağılması söz konusu. Bu nedenler de trafikte kaza yapma olasılığını artırıyor. Şoförler her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalıdır. Aksi halde beklenmedik can yakan kazaların olması, tatsız olayların yaşanılması kaçınılmazdır” diye konuştu.

İndirimler sürekli olmalı

Karadeniz açıklamasında, zorunlu trafik sigortalarında yapılan indirimlere de değinerek, ‘’Yapılan indirimler sevindirdi ama yeterli olmadı. Buna rağmen önceki rakamlardan sonra yapılan uygulama araç sahiplerini rahatlattı. Uygulamada eksik kalan nokta çok az süre ile indirimli tarifeler başlamadan önce sigorta yaptıranların geriye dönük düzenleme yapamamaları oldu. Bu sağlanmalı ve uygulama belirli bir süre değil süresiz olmalıdır’’ dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Derince Birlikspor Kupasını Başkan Gökçe’nin Elinden Aldı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
AK Partili Kadınlara Teşekkür Plaketi
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
  Büyükşehir’den Çocuklara Ücretsiz At Binme
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
YARGIDAN KÖRFEZ’İN TEMİZLİĞİNE DEVAM KARARI
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
YUKARI HEREKE-DİLOVASI ÇERKEŞLİ YOLU TAM SÜRAT
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER