Kategoriler

Meydan

AKMEŞE’Yİ DE YAŞANMAZ HALE GETİRMEYİN!

İlimizin doğal güzellikleri, yeşili hala korunan en güzel bölgelerinden Akmeşe’de, Karaabdülbaki köyü yakınlarındaki ormanlık alanda Kalemler Nakliyat isimli firma tarafından kurulmak istenen Tuğla-Kiremit kili Ocağı ile ilgili ÇED toplantısı, dün Akmeşe’de yapılacaktı.

Orman içinde bu ocağın kurulmasına kesinlikle karşı çıkan köy halkı adeta isyan etti. Firma yetkilileri ve Bakanlık görevlileri toplantının yapılacağı kıraathaneye giremedi.

BAKANIK’TAN ONAY

Kalemler Nakliyat Firması, Karaabdülbaki köyü bölgesindeki orman alanında önce 20 hektarlık alanda ocak kurmak istedi. Ancak İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi bu projeye onay vermedi. Firma, bu kez kullanacağı alanı 50 hektara çıkarttı,  yerel makamlar yerine Ankara’dan onay aldı. Prosedür gereği dün ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) toplantısı yapılacaktı. Ama Akmeşeliler bu konudaki kararlılıklarını gösterdi.

ÇEKİP GİTTİLER

ÇED toplantısının yapılacağı Akmeşe Cumhuriyet Mahallesi’ndeki  Kardeşler kıraathanesine gelen firma yetkilileri ile Çevre Bakanlığı yetkilileri, çevrelerini öfkeli kalabalık sarınca aradan bile inemediler. Firma ve bakanlık görevlileri, toplantıyı yapamadan kaçarcasına Akmeşe’den uzaklaşmak zorunda kaldı. Çok sayıda Akmeşeli, çevre köylerin ve mahallelerin muhtarları, CHP’liler böylece birinci raundu kazandı. Ama firmanın işini Bakanlık’tan halledip, ocağı kurmasından kaygı duyuluyor.

YAPTIRMAYACAĞIZ

Akmeşeliler adına açıklama yapan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Halil İnciel, “Söz konusu firma ilk toplantısını 7 Mart 2012’de yaptı. Bu projeye izin vermeyeceğimizi açıkça ortaya koyduk.  Valilik firmanın teklifini reddetti. Gidip Bakanlık’tan işi bitirmeye kalktılar. Biz bu ormanı kuşaklar boyunca koruduk. Şimdi kalkıp burada tuğla kiremit için kil ocağı kurmak istiyorlar. Bölge halkı olarak bu katliama izin vermeyeceğiz. (özgür kocaeli)


Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
49 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Saniyeler Yarışacak
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Gölcük Belediyesi Engelleri Birer Birer Kaldırıyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Allak ve Beraberindekiler Aslantaş’a Konuk Oldu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Market Alevlere Teslim Oldu
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Acun Ilıcalı'nın Amcası Son Yolculuğuna Uğurlandı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
TEM'de Minibüs Alev Alev Yandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu