Kategoriler

Meydan

Karadeniz, ‘’Bu mağduriyet Giderilsin’’

Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, zorunlu trafik sigortasında, tavan uygulaması başlamasından kısa süre önce sigorta yaptıran vatandaşların mağdur olduğunu ve halen daha bunun giderilmediğini belirterek, ‘’Bu haksızlığa bir an önce son verilmeli ve mağdur olan vatandaşların mağduriyeti giderilmelidir’’ dedi.

Ali Karadeniz, açıklamasında yeni uygulamanın olumlu ve olumsuz yönlerine değinerek, ‘’Son 30 gün içinde sigortalarını yaptıranların bunları yenileme şansı olmalı. Kurunun yanında yaşın yanmasına izin verilmemeli ve bu haksızlık giderilmelidir. Zorunlu trafik sigortasında bir kez daha tavan fiyat uygulamasının getirilmesi şoför esnafını rahatlatacaktır. Hasarlı araçlarla, hasarsız araçlara ayrı ayrı tavan fiyat getirilmesi, illere göre uygulama yapılması da daha iyi sonuç alınmasını sağlayacaktır’’ dedi.

Karadeniz açıklamasının devamında, ‘’ Yıllardır söylediğimiz konu ilk defa uygulama alanı buldu. Nüfusu 10 milyonun üzerinde olan bir büyük şehir ile nüfusu 250 bin olan şehir arasında çok büyük farklar var. Hem satın alma gücü ve hayat pahalılığı hem de trafikteki kaza riskleri açısından bu şehirler birbiriyle kıyaslanamaz. Yeni sistem bu şehirleri ayırıyor ama fiyat farkları yüzde 1 ile yüzde 6 arasında değişiyor. Başlangıç için çok önemli olan bu uygulamada zamanla daha gerçekçi fiyatları tespiti için oran farkları artırılmalı. 12 Nisan'dan önce zorunlu trafik sigortası yaptıranların, sigortalarını iptal ettirerek yeni fiyattan poliçe düzenlemeleri engellenmek istenmektedir. Zorunlu sigorta yaptırmayan esnafın trafiğe çıkması mümkün olmadığı için yeni uygulamadan bir gün önce veya bir hafta önce sigorta yaptırmak zorunda olanlar, yeni sisteme göre çok daha fazla prim ödeme zorunda kaldı. Bu durumda olan esnafın mağduriyetinin giderilebilmesi için son bir ay içinde sigorta yaptıranlara, sigortalarının kalan süresini iptal ettirerek yeniden poliçe düzenletme ve aradaki indirim farkından yaralanma şansı tanınmalıdır. Bunu daha önce de dile getirdik ama bir çalışma başlatılmadı. Birçok şoför esnafı ve araç sahibi bu mağduriyetin giderilmesi için beklemektedir’’ dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Saniyeler Yarışacak
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Gölcük Belediyesi Engelleri Birer Birer Kaldırıyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Allak ve Beraberindekiler Aslantaş’a Konuk Oldu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Market Alevlere Teslim Oldu
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Acun Ilıcalı'nın Amcası Son Yolculuğuna Uğurlandı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
TEM'de Minibüs Alev Alev Yandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu