Kategoriler

Meydan

Muhtarlar meclisinden Kaymakam Hasan Hüseyin Can’a ziyaret

Körfez Muhtarlar dernek başkanı Yusuf Yanar ve ilçedeki mahalle muhtarları, seminerde bulunan ve görevine başlayan Kaymakam Hasan Hüseyin Can’ı ziyaret ederek sorunlarını aktardılar, sohbet ettiler.

Kaymakam Hasan Hüseyin Can, Ankara’da düzenlenen ve muhtarlarla ilgili konularında görüşüldüğü seminere katıldığını belirterek, ‘’Cumhurbaşkanlığı, Çevre Şehircilik, Gıda tarım Bakanlıkları, üniversitelerin de yer aldığı seminerde muhtarların daha aktif görevler almaları, yetki ve sorumluklarının artması konuları görüşüldü. Sonuçlar raporlar haline gelecek ve belki de yaşlaşacak. Burada, muhtarların meclislerde de görev almaları gündeme geldi’’ dedi.

Bu haber muhtarları sevindirirken, belediye meclislerinde görev alarak daha aktif şekilde yerel yönetimlerde söz sahibi olabilecekleri şeklinde algılandı.

Sedaş sorunu

Muhtarlar, çeşitli sorunları Kaymakam Can’a iletirken, Sedaş’ın hiçbir şekilde sorunlarla ilgilenmediğini, görüşmek istediklerinde de yetkililere ulaşamadıklarını söylediler. Dernek Başkanı Yanar, ‘’Cumhurbaşkanı’na bile rahatlıkla ulaşıyoruz ama Sedaş yetkilisi işle görüşemiyoruz. Köylerde direkler parçalanmaya başladı, çürüyor. Şimdi İSU yenileme çalışmalarına başlayacak, bu arada Sedaş ve diğer ilgili kurumlar da gerekli yenileme ve hat faaliyetlerini yapmalılar’’ dedi.

Kaymakam Can, Büyükşehir’de bu konuyla ilgili Aykome adlı birim olduğunu ve alt yapı çalışmalarında koordinasyonun sağlanması gerektiğini belirterek, ‘’Umarım uygulama da yapılır ve çalışmalar aynı anda yürütülür’’ dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Derince Birlikspor Kupasını Başkan Gökçe’nin Elinden Aldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AK Partili Kadınlara Teşekkür Plaketi
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Büyükşehir’den Çocuklara Ücretsiz At Binme
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
YARGIDAN KÖRFEZ’İN TEMİZLİĞİNE DEVAM KARARI
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
YUKARI HEREKE-DİLOVASI ÇERKEŞLİ YOLU TAM SÜRAT
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER