Kategoriler

Meydan

Karadeniz, ‘’İndirim devamlı olmalı, Havuz sistemi zararlı olur’’

Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, yeni başlayacak olan havuz istemi ile ilgili olarak çekingelerinin olduğu ve bunun uygulamada kaza yapmayan sürücülerin de trafik sigortalarını arttıracağını söyledi.



Karadeniz açıklamasında,  "Yıllarını direksiyon başında geçirip, trafikte olup tek bir kazası bile olmayan esnafı riskli kabul etmek sigorta mantığına da adil bir sigorta sistemine de ters. Bu sistem çözümden çok sorun yaratır. Zorunlu trafik sigortasında havuz sistemi esnafa fayda değil, zarar getirir." ifadelerini kullandı.

Karadeniz, havuza giren tüm ticari araçların sigorta primlerinin yüzde 5,9 ile yüzde 27,3 artacağı belirterek,  "Belki kaza sayısı fazla olanın primi daha fazla artacak ama hiç kaza yapmayanınki de artacak. Dolayısıyla havuz sistemi, esnafın trafik sigortası primini artırmaya yarayacak. Oysa çözüm prim artışından önce kazaların azaltılması için politikalar üretmektir. Türkiye'nin her yerinde kaza riski aynı değil. İstanbul'daki ile ile Ağrı'daki taksici aynı riski taşımıyor. Bırakın farklı illeri, Ankara'nın merkezindeki taksiciyle Şereflikoçhisar ilçesindeki taksici de aynı riske sahip değil. Madem risk grubuna göre prim belirleyen bir sistem getirilmek isteniyor, o zaman bölgesel olarak da riskler tespit edilmeli ve ona göre farklı tavan fiyatlar belirlenmeli’’ dedi.

Karadeniz, havuz sisteminden önce uygulanmaya başlanan indirimli taban-tavan fiyatlarının süresinin uzatılması gerektiğini ifade ederek, hak kaybına uğrayan sürücülerin de halen daha beklemekte olduklarını sözlerine ekledi.

Karadeniz, hurda araç uygulamasının da iyi bir fırsat olduğunu, araç sahiplerinin bunu değerlendirmelerini ve takozda bekletilen hurdalara ceza yazılacağını da hatırlattı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Söğüt, Umreden Dönen Okutan’a Konuk Oldu
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Kayıp Merve Bulundu
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Karaosmanoğlu, Söğüt’ü Makamında Ziyaret Etti
GÜNDEM
322 Kez Görüntülendi.
2 Kişi Öldü, Körfez'li Esnaf Ölümden Döndü!
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
1 Ton 100 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
“6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024” KOÜ Teknopark'ta
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sanat Dolu Gece
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Derince’mizi Ortak Akılla Yönetmekte Kararlıyız
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Hasta Nakil Ambulanslarıyla Tedaviye Güvenli Ulaşım
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor