Kategoriler

Meydan

Kapalı Pazar’da Yoğun Mesai

Birbirinden önemli eserlerin ardı ardına hayata geçtiği Derince’ye değer katacak projelerden biri olan Yenikent Kapalı Pazar’daki çalışmalar sürüyor

 


 

İlk etap çalışmaları sürüyor

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yapımına büyük önem verdiği Kapalı Pazar projesi, Yenikent Mahallesi Mimar Sinan Camii’nin karşısındaki boş alana inşa ediliyor. İlçe halkının beklentileri doğrultusunda bölgeye kazandırılacak olan proje kapsamında ilk etapta bölgedeki trafoların taşıma işlemi gerçekleştiriliyor. Derince Belediyesi ile SEDAŞ arasında yapılan ortak çalışmalar kapsamında pazar alanında bulunan iki trafo Mimar Sinan Camii’nin yanında bulunan alana taşınıyor. Trafoların taşınma işleminin ardından ilk etap çalışmalarının tamamlanacağı Yenikent Kapalı Pazar projesinde daha sonra binanın inşa aşamasına geçilecek.

 

Sosyal donatılar da yer alacak

Yakın zamanda temelleri atılacak olan Kapalı Pazar projesi, çağın gereklerine uygun olarak yapılacak. Zemin kat dahil olmak üzere toplam üç kattan oluşacak olan Kapalı Pazar, çok amaçlı olarak inşa edilecek. Pazar hizmetinin verileceği günün haricindeki diğer 6 gün boyunca otopark olarak vatandaşların kullanımına sunulacak proje, eski usül pazar geleneğini, şehir ve yaşam standartlarına uygun hale getirecek. Üç tarafı revaklarla çevrili zemin katta yer alacak halk pazarı, başta bölge sakinleri olmak üzere tüm Derincelilere hizmet verecek. Kapalı Pazar bünyesinde düğün ve nikah salonları, lokanta, kafeterya, kütüphane, emekli evi, öğretmen evi, aile danışma merkezi ve çocuk oyun salonları gibi donatılar da yer alacak.

 

PAZAR ALANI 1-2: Birbirinden önemli eserlerin ardı ardına hayata geçtiği Derince’ye değer katacak projelerden biri olan Yenikent Kapalı Pazar’daki çalışmalar sürüyor.

 

PROJE: Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yapımına büyük önem verdiği Kapalı Pazar projesi, Yenikent Mahallesi Mimar Sinan Camii’nin karşısındaki boş alana inşa ediliyor.

 

TRAFO: Bölgeye kazandırılacak olan proje kapsamında ilk etapta trafoların taşıma işlemi gerçekleştiriliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Yerde Yuvarlanması Tepki Çeken AK Partili Meclis Üyesi Görevinden İstifa Etti
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Leyleklerin Yuvasını Yıkılmaktan Kurtardı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Esra Muti Keleş’ten Bir Şampiyonluk Daha
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Sahte İlanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
ENGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
KENT KONSEYİ VE STK’LAR BAŞKAN SÖĞÜT’Ü KUTLADI
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor