Kategoriler

Meydan

Tavuk çiftliğinde ölüme 2 gözaltı

Körfez’de bulunan bir tavuk çiftliğinde, iş makinesinin devrilmesi sonucu altında kalarak yaşamını yitiren Afganistan uyruklu Abdulseddar Abdulkayyum Hudayberdi’nin soruşturmasında, 2 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

 Edinilen bilgilere ve iddialara göre; Körfez İlçesi Himmetli Mahallesinde meydana gelen olayda, bir tavuk çiftliğinde çalışan Abdulseddar Abdulkayyum Hudayberdi, devrilen iş makinesinin altında kaldı. Ağır yaralanan Hudayberdi, yine iddialara göre tavuk çiftliği sahibi B.Ç. ile çalışanları A.K. ve Y.S. tarafından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirdi.Ağır yaralı işçi ameliyata alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

GÖZALTINA ALINDI

Yaralı işçiyi hastaneye getirdikleri öğrenilen çiftlik sahibi B.Ç. ve çalışanları, Hudayberdi’yi Derince’de yol ayrımında yerde yatarken bulduklarını iddia edip, hastaneden ayrıldı. Ancak Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmada, ölen işçinin kaçak olarak B.Ç nin yanında çalıştığı belirlendi. Bunun üzerin çiftlik sahibi B.Ç ile A.K. ve Y.S ‘nin gözaltına alındı.

KAÇAK ÇALIŞTIĞI İÇİN

Jandarma’da çiftlik sahibinin ifadesini değiştirdiği; Hudayberdi’nin, yanında bulunan arkadaşı ile aracı izinsiz aldıklarını,dolaştıkları sırada kaza yaptıklarını ve kazayı Hudayberdi’nin yanında bulunan arkadaşının haber verdiğini söylediği öne sürüldü. Ayrıca B.Ç’nin olayı haber alınca hemen olay yerine gidip yaralı işçiyi hastaneye kaldırdıklarını, ancak işçinin belgeleri olmadığından ve kaçak olarak çalıştığı için endişeye kapılarak kendisini tanımadıklarını ve yolda bulduklarını söylediğini kabul ettiği bilgisine ulaştı. İşlemleri tamamlanan şahıslardan Y.S serbest kalırken, B.Ç ile Afganistan uyruklu A.K. Kocaeli Adliyesine sevk edildi. B.Ç’nin yakınları adliye önünde görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HAFİF TİCARİ ARAÇ AĞACA ÇARPTI: 1 YARALI
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
TRAFİK IŞIKLARINDA 2 OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 YARALI
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DEN ÇALDIĞI MİNİBÜSLE İSTANBUL'DA YAKALANDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
DUAYEN EĞİTİMCİ AHMET KOÇKAR VEFAT ETTİ
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’ye STK ve Kurumlardan Ziyaretler
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KO-MEK’te İlk Sergi Kartepe İle Başladı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Çöp Konteynerleri Dezenfekte Ediliyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KEDFE’de Dursun Güven Tazeledi
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi Müdürlüklerinde Devir Teslim Töreni Yapıldı
GÜNDEM
110 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: "Ülkemizin Yapı Taşları Emekçilerimizdir"