Kategoriler

Meydan

Kabakoz'da Bıçak Kemiğe Dayandı...!

Körfez Tütünçiftlik Kabakoz Mevkiinde belediye tarafından başlatılan yeniden yapılanma da, yüksek emlak vergileri nedeniyle icralık olan vatandaşlardan sonra arsa alan bir firmanın açtığı ortaklığı giderme davası açılınca halk ayaklandı.

Ayaklanan vatandaşlar Güney Mahallesi Gülden Sokak’ta yer alan dernek lokalinde toplayarak imza kampanyası başlattılar. Kalabalık olarak dernekte toplanan vatandaşlar isyan ederken, yapılan açıklamada, yeniden yapılandırılan alanda bir hisse alan bir anonim şirketin, daha sonra kalan hisseler için ortaklığın giderilmesi için mahkemeye başvurduğu ve evlerinin, arsalarının zorla sattırılacağını söylediler.

Daha önce yüksek miktarda olan emlak vergilerini ödeyemeyenlere icra geleceğinin söylenmesi nedeniyle tedirginlik yaşayan Kabakoz sakinleri, bu kez de mahkeme ile karşı karşıya kalınca isyan ettiler. Dernek lokalinde toplanan vatandaşlara, CHP Belediye Meclis Üyeleri Engin Taşdemir, Tayfun Balıkçı, CHP İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, DP İlçe Başkanı Cemil Çoruh’ta destek verdi.

Başkan Randevu Verdi

Toplanan kalabalığa açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi Engin Taşdemir, daha önce de konuyla ilgili çalışmalar yapıldığını ve olayın mahkemeye gittiğini, şu anda da kararın Danıştay’da olduğunu söyledi. Olayla ilgili bilgi verildikten sonra vatandaşlar Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın gelmesini ya da randevu verilmesini istediler. Telefonla ulaşılan Başkan Baran, yarın saat 14.00’te halkla belediyede buluşabileceğini söyledi.

Kabakoz mevkiinde ki bölge, sanayi kuruluşlarına yakınlığı nedeniyle riskli bölge ilan edilmiş ve boşaltılması istenmişti. Geçen süre içinde boşaltma olmamış ve belediye yeniden yapılandırma yaparak dağınık olan hisseleri bir araya toplamıştı. Bu çalışma sırasında yüzde 10 kendisine pay çıkartan belediyenin yapılandırması, vatandaşların arşlarını satamaması, mahalle içlerine konteynır sahaları kurulmasıyla zor durumda kalmıştı. Daha önce konut alanı olan bölge, sanayi alanına çevrilince de emlak vergisi bedelleri yükselmişti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
107 Emekliyi Dolandıran Çete Çökertildi : 7 Kişi Tutuklandı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
"Bu Hepimize Bebekken Yapılan 40 Mevlididir"
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Kadınlara Özel Sağlıklı Yaşam Etkinliği
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
MHP Kocaeli Teşkilatından Ankara’ya Anlamlı Çıkarma
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Gençlere Online Staj İmkânı
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Muhtar’dan Şehit Kütüphanelerine 1000 Kitaplık Anlamlı Bağış
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
“Bir Gülüşün Yeter Anne”
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Kurban Kesim Elemanı Kursu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’nin Su Sporlarındaki Yol Haritası Belirlendi
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Çınar Çocuk Evleri’nde Anneler Günü Coşkusu!