Kategoriler

Meydan

Sumotaş Başkanı ve Yardımcısı istifa ediyor

Frito Lay’in yeniden sözleşme yapmak için öne sürdüğü şartları SUMOTAŞ üyeleri kabul etti, başkan ve yardımcısı istifa ediyor

Suadiye`de bulunan cips fabrikası Frito Lay`in, 19 yıldan bu yana taşıma işini yapan SUMOTAŞ`la sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesinin ardından ortaya çıkan kriz bir türlü çözüme kavuşturulamamıştı. Araya bakanından milletvekiline, valisinden belediye başkanına kadar kim girdiyse, hiçbir sonuç alınamamıştı. Bu arada SUMOTAŞ üyeleri eylem üzerine eylem yapmış, bu yüzden gözaltına alınıp tutuklananlar bile olmuştu.

 

ÇOĞU “EVET” DEDİ

SUMOTAŞ`ı kesin olarak gözden çıkaran Frito Lay`in anlaşma yaptığı yeni firmanın kamyonlarını Suadiye`ye getireceği gün kooperatif üyeleri önemli bir karar aldı. SUMOTAŞ Başkanı Hüseyin Erhan hastanede yatarken üyeler dün kooperatif binasında toplandı, Frito Lay`in yeniden sözleşme yapmak için ortaya koyduğu koşulları oyladı. Üyelerin büyük bir kısmı sözleşmenin bu koşullarda imzalanmasına ‘evet` dedi.

 

İSTİFA KARARI ALDILAR

Frito Lay`in sunduğu en büyük şart SUMOTAŞ Başkanı Hüseyin Erhan ile başkan yardımcısı İshak Topçu`nun istifasıydı. Üyelerin aldığı kararı hasta yatağından öğrenen Hüseyin Erhan, “Daha önce de süreci tıkamamak adına ‘Bizden kaynaklanıyorsa gidelim` demiştik. Şu dakika itibariyle istifa ettim” dedi. İshak Topçu`nun da istifa kararı aldığı öğrenildi. Erhan ve Topçu`nun yerine yedeklerden iki kişi gelecek. Ancak Frito Lay`in şartlarından biri de yapılacak anlaşma sonrasında yeni yönetim oluşturulması. (bizimkocaeli)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu