Kategoriler

Meydan

GÖLCÜK BELEDİYESİ ERİKLİ TEPE TABİAT PARKI “Doğa İle İç İçe Bir Yaşam”

Gölcük Belediyesi, Gölcük şehir merkezine 17 km uzaklıkta, İrşadiye (Beylik) köyüne sınır, 630 dönümlük Erikli düzü yaylasının, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden kiralanan bölümü üzerinde “Gölcük Belediyesi Erikli Tepe Tabiat Parkı” nı hayata geçiriyor.

30 Ocak 2017 tarihinde yer teslimi yapılarak yapımına başlanılan tabiat parkı; Bakanlık tarafından onaylanan gelişim planına uygun olarak projelendirilen 40 dönümlük alan üzerinde, konaklama yapılabilecek Bungalov evlerin, piknik alanlarının, içerisinde kafeterya wc, mescit gibi bölümlerin yer aldığı iki ayrı idari binanın, çadır kamp alanının, seyir kulesinin, dört etaplı çocuk ve büyüklere yönelik macera parkının, yürüyüş parkurunun, kır lokantasının, yöresel ürünlerin satışının yapılacağı bölümlerin olduğu tesislerden oluşmaktadır.

Konaklama yapılacak Bungalov evler 15 adet olup, ahşaptan imal edilmiş, içerisinde 2 oda, solan- mutfak, duş, wc ve verandanın yer aldığı 45 metrekarelik evlerdir.

Çadır kamp alanı, vatandaşlarımızın çadırlarını kurup kamp yapabileceği bir alan olacak şekilde dizayn edilmiştir.

Yürüyüş parkuru 2700 metre uzunluğundadır. Dört etaptan oluşan çocuk ve büyüklere yönelik macera parkı, eğlenmek ve spor yapmak üzere hizmete sunulacaktır.

Böylelikle, kapsamlı bir kompleks halini alacak olan Gölcük Belediyesi Erikli Tepe Tabiat Parkı projesi doğa ile iç içe güzel bir gün geçirmek isteyenlerin yeni adresi olacaktır.

Başkan Ellibeş “Belediyemizce çok önemsediğimiz projelerden biri

Yapımı hızla devam etmekte olan Erikli Tepe Tabiat parkının çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Başkan Ellibeş, “Gölcük Belediyesi Eriklitepe tabiat parkı alanındayız. Bu bölgedeki 63 hektarlık alan Gölcük Belediyesi tarafından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden kiralandı. Belediyemiz tarafından yapılan ihale sonucunda tabiat parkımızın uygulama alanları inşaatı devam etmektedir. Bu alan içersin de piknik alanlarımız, bungalov evleri gece kalabileceğimiz evlerimiz, restoranlar, kır kahvemiz, macera parkımız, çadır kamp alanlarımız, spor etkinlikleri alanı ve mescidlerimiz  ile birlikte komple bir sosyal alana dönüştürüyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje kapsamında yaptığımız bu tabiat parkımızın ihalesini sekiz ay önce yaptık ve bu ihale sonucunda  yüklenici firma hızla çalışmalarını sürdürüyor. Belediyemizce çok önemsediğimiz projelerden biri, Kocaeli’ndeki ve şehir dışından gelecek olan insanların istifade edebilecekleri mükemmel bir tabiat parkını bu şekilde oluşturmaktayız. Desteklerinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüze ve Büyükşehir’imize teşekkür ediyorum. Ben bu vesile ile tabiat parkımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Çalışmamız bittiğinde tüm hemşerilerimizle, dostlarımızla ve tabiat parkımızı istifade etmek isteyen tüm vatandaşlarımızla burada buluşmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Söğüt, Umreden Dönen Okutan’a Konuk Oldu
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Kayıp Merve Bulundu
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Karaosmanoğlu, Söğüt’ü Makamında Ziyaret Etti
GÜNDEM
322 Kez Görüntülendi.
2 Kişi Öldü, Körfez'li Esnaf Ölümden Döndü!
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
1 Ton 100 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
“6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024” KOÜ Teknopark'ta
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sanat Dolu Gece
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Derince’mizi Ortak Akılla Yönetmekte Kararlıyız
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Hasta Nakil Ambulanslarıyla Tedaviye Güvenli Ulaşım
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor