Kategoriler

Meydan

BEŞİR DERNEĞİ'NDEN ARAKAN'A YARDIM KERMESİ

Derince beşir derneğinin  başlattığı Arakan’a yardım kampanyası kapsamında Serdar mahallesinde kermes düzenlendi.

2012 yılında başlayan saldırılar sonrası topraklarından edilmeye çalışılan Arakanlı Müslümanlara yine büyük acılar yaşatılıyor.Şiddetini artıran saldırılarda binlercesi hayatını kaybeden, onbinlercesi göç yoluna düşen Arakanlı Müslümanlara 2012 yılından bu yana insani yardımda bulunan Türkiye Cumhuriyeti,Beşir Derneği gibi yardım kuruluşları ve vatandaşlar bölgeden yükselen yardım çığlığına sessiz kalmıyor

Serdar mahallesinde oturan roman vatandaşlarımızın Arakanlı zulme uğramış Müslümanlar yararına düzenlediği kermes ürünlerinide kendilerinin bağışladığı yaklaşık 50 kg kıyma 10 kg tavuk döner 3 tencere çorba ,tekstil, el işi ürünler, ev yapımı birbirinden farklı tatlı, pasta ve börek çeşitleri vatandaşların beğenisine sunuldu.

Kermese Beşir Derneği Derince Temsicisi Ahmet KANDEMİR,Beşir gönüllüsü Bayram SEVİNÇ ile roman vatandaşlar katıldı.İzmit Serdar mahallesinde düzenlenen konuşan Başkan KANDEMİR, “Arakan’da çok büyük bir zulüm yaşanıyor.Bir yerde bir zulüm gördüğümüz zaman bu kötülüğü eğer imkanımız varsa elimizle yok etmek, eğer onu yapamıyorsak dilimizle yermek,eğer onu da yapamıyorsak kalbimizle buğzetmemiz gerekir.

Arakanlı kardeşlerimizin yararına yardım kermesi düzenleyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Arakanlı kardeşlerimize İyiliğimiz dokunsun istiyoruz.Onların bize Kurtuluş Savaşı’ndaki yardımlarını gördük,tarihte okuyoruz. Bizde şuanda onlara elimizden gelen yardımı yapmak için hep birlikte burada bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Allah hayrımızı kabul etsin” diye konuştu.

Kandemir beşir gönüllüsü olarak hizmet etmek isteyenlerede çağrıda bulunarak Beşir derneği resmi sitesinden gönüllü başvuru formunu doldurarak hizmetlerimizde bizimle beraber ihtiyaç sahipli ailelerin  yardımına koşabilirler.

Kermeste Elde edilen 3000 TL,Arakanlı müslümanlara ulaştırılmak üzere  Derince Beşir derneği başkanı Ahmet Kandemire teslim edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
46 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
42 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu