Kategoriler

Meydan

DERİNCE'DEN BİLECİK'E TARİHİ YOLCULUK BAŞLADI

Derince Belediyesi’nin düzenlediği kültür gezisi kapsamında ilk kafile Osmanlı İmparatorluğu’nun kalbi olan Bilecik’i karış karış tanıyarak tarihi havayı soluma fırsatı buldu

Ecdadın İzinde Bilecik’e

Derince Belediyesi’nin düzenlediği kültür gezileri kapsamında, Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı, milli ve manevi değerlerin beşiği olan Bilecik’e geziler başladı. “Ecdadın izinde Bilecik’e” sloganıyla start alan ve bir ay boyunca devam edecek program sonunda bin 350 Derinceli her karışı tarihle dolu kent ile buluşacak. Bu kapsamda sabahın erken saatlerinde Derince Belediyesi önünde buluşan 45 kişilik ilk kafile saat 07.30’da hareket eden otobüsle Bilecik yolculuğuna çıktı. Buradaki tarihi değerleri yerinde gören Derinceliler Osmanlı’nın kalbi olan şehri uzman rehberler eşliğinde gezerek tarihi mekanları yerinde görme imkanı buldu.

Kayıtlar devam ediyor

Derince’den Bilecik’e düzenlenen ve bir ay boyunca devam edecek olan kültür gezisi kapsamında başvurular alınmaya devam ediyor. 18 yaşından büyüklerin katılabileceği kültür gezisi için müracaatlar Derince Belediyesi Beyaz Masa birimine yapılıyor. Geziye katılmak isteyenlerin başvurularını nüfus kağıdı fotokopileriyle birlikte bizzat yapmaları gerekiyor. Profesyonel rehberler eşliğinde gerçekleşen gezide Derinceliler, Bilecik’te Şeyh Edebali Türbesi ve Yaşayan Şehir Müzesi’ni görme imkanı buluyor. Bir dönem Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan Söğüt’ü de kapsayan programda bu bölgede yer alan Ertuğrul Gazi Türbesi ve diğer tarihi mekanlar da ziyaret ediliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Cumhuriyet Bulvarı, Çiftçilerin Korteji İle Şenlendi
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Nurgül Beyti Ekinci: "Kadınların Değeri Hayattayken Bilinmeli"
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Davutoğlu’nun İzmit Programı Netleşti
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Stat Kavşağını Kocaelispor’un Arması Aydınlatıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Derince’de En Anlamlı Anneler Günü Kutlaması
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Çok Sevdiği Motosikleti Ölümüne Neden Oldu
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın’a Duygu Dolu Mektup
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
  Genel Sekreter Baraçlı’dan Projelere Sıkı Takip
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Annelerimiz Fedakarlığın Sembolüdür
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Bakan Kacır: "2030'a Kadar Seviye 3 Yerli Otonom Aracın Ülkemizde Üretilmesini Hedefliyoruz"