Kategoriler

Meydan

KARADENİZ, "SON ZAMLAR TEKERLERE ÇOMAK OLDU’’

Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, motorine yapılan son zamlarla litre fiyatının 5 liranın üstüne çıktığını ve bunun da zor durumda olan nakliyeci ve taşıyıcı esnafını çok zor şartlarda çalışmak zorunda bıraktığını söyledi.

Karadeniz, son 2 yıldır sürekli olarak şoför esnafının vergi ve artan maliyetle mücadele ettiğini belirttiklerini söyleyerek, ‘’Nakliyeci ve toplu taşıma yapan esnaf zaten zor koşullarda varlığını korumaya çalışıyordu. Dönen tekerlekler durmak üzere diyiyorduk, son yapılan zamla tekerleklere bir çomak daha sokulmuş oldu. 2018 yılı ile birlikte şoför esnafını ilgilendiren yaklaşık 40 kalem vergi ve giderlere artış bekliyorduk, bunu düşünürken motorinin 5 lirayı aşması sıkıntının büyümesine neden oldu’’ dedi.

Karadeniz, ilçede toplu taşımacılık yapan 230’a yakın esnaf olduğunu ve yine yüzlerce nakliyeci esnafının bulunduğunu ifade ederek, ‘’Körfez liman ve sanayi yoğunluklu bir ilçe ve taşımacılık hizmeti en yükse olan bölgelerden.  Bu nedenle de taşıyıcı esnafını zor durumda bırakan, etkileyen her gelişme burada fazlasıyla yaşanıyor. Şu anda esnaf kara kara yaşadığı mali sıkıntıları, biriken borçlarını ve yeni yıl ile artacak vergi ve maliyet giderlerini düşünüyor. Biz motorin de taşıma esnafına indirim beklerken, bu talebimiz düşünülmediği gibi arka arkaya zamlar iyice belimizi büktü’’ dedi.

Zam bekliyoruz

Karadeniz, yapılan artışlarla taşıma esnafının baş etmesinin zor olduğunu belirterek, ‘’Dönen tekere bir çomak daha sokulmuş oldu. Şimdi şoför esnafı da kendi hizmet alanlarındaki ücretlere artış bekliyor. Aksi halde bu hizmetlerin devam ettirilmesi imkansız hale gelecektir’’ dedi.

Karadeniz, Antalya’da yapılan Türkiye Şoförler Federasyonu’nun düzenlediği seminerde de bu sorunları aktardığını ve acilen çözüm beklediklerini sözlerine ekledi

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
92 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu