Kategoriler

Meydan

KÖRFEZ'DEKİ CİNAYETE MÜEBBET HAPİS KARARI

Körfez ilçesinde, geçen yıl iş ortağını tüfekle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Kocaeli 'nin Körfez ilçesinde, geçen yıl iş ortağı Cemalettin Çelik'i tüfekle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mehmet Korucuoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Korucuoğlu, maktulün babası müşteki Reşat Çelik ve tarafların avukatları katıldı. Sanık avukatı Mehmet Kamil Şirin, daha önceki yazılı ve sözlü savunmasını tekrar ettiğini belirterek, "Olay aşamasına kadar sanık ile maktul arasında kardeşlik hukuku devam etmiştir. Olayda tasarlayarak adam öldürme söz konusu değildir. Müvekkilimin baştan beri savunmuş olduğu durum göz önüne alınarak, tahrikle kasten öldürme suçundan hüküm kurulmasını ve bu doğrultuda karar verilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti adaletine güveniyorum"

Maktulün avukatı Nevzat Altun ise önceki beyanlarını tekrar ettiğini dile getirerek, "Sanık ile maktul arasındaki telefon mesajlaşmaları ve öncesinde gerçekleşen olaylar sebebiyle öldürme olayı tasarlayarak gerçekleşmiş olup, sanığın nitelikli öldürme suçundan cezalandırılmasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı. Son sözü sorulan sanık Korucuoğlu, önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine güveniyorum." dedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Korucuoğlu'nun "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Olay nasıl olmuştu?

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, geçen yıl haziran ayında iş ortağı Cemalettin Çelik'i tüfekle öldürdükten son teslim olan sanık Mehmet Korucuoğlu hakkında, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanığın TCK'nın 81/1 maddesi uyarıca "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması isteniyordu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
39 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu