Kategoriler

Meydan

ÜST GEÇİT YIKILACAK

Körfez Tütüçiftlik Yeni Yalı Mahallesi ile Samsun Mahallesi arasında ki yaya bağlantısını sağlayan ve burada ki bir vatandaşın mahkemeye vermesiyle yıkım kararı verilen üst geçit için yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı ve yeniden yıkım kararı verildi.

Körfez’de adeta bir yılan hikayesine dönen ve yıkımın durması için yerel yöneticilerin yanın sıra Milletvekillerinin de araya girdiği yıkım da tüm çabalar sonuçsuz kaldı.

Bir üst mahkemeye yapılan itiraz da sonuçsuz kaldı ve önceki gün gelen bildiri ile üst geçidin yıkımının yapılacağı bildirildi.

Kararın gelmesi ve temyiz yolunun açık olduğunun bildirilmesiyle Yeni Yalı Mahallesi halkı ve muhtarı tekrar harekete geçerek, yıkımın gerçekleşmemesi, için yetkililerle görüşmeye başladılar. Yeni Yalı Mahallesi’nde bulunan Körfez ve Kocaeli Taşköprülüler Derneği ile STK’ların da harekete geçmeye hazırlandığı, yıkıma engel olmak için çalışmalara başlandığı belirtiliyor.

2 yıllık dava

Körfez Tütünçiftlik’te, D-100 Karayolu üzerinde yer alan ve 2 mahalleyi bir birine bağlayan üst geçit ile ilgili mahkeme yaklaşık 2 yıl önce açılmıştı. 81 yaşındaki S.T. adlı kadın ve çocukları, üst geçidin Güney ayağından inen insanların evlerinin içini gördüğünü ve özel hayatlarının kalmadığını belirtmiş, mahalle sakinleri de hazırlanan dilekçeye imza atarak, köprü ayağının sokağa girişi daralttığını söylemişlerdi.

Bunun üzerine Kocaeli İdari Mahkemesi’nde açılan mahkeme üst geçidin yıkılmasına karar verdi. 2012 yılında Karayolları tarafından yapılan ve daha sonra itirazlar nedeniyle 20 metre İstanbul tarafına alınan köprü ile ilgili şikayetler de bundan sonra başladı. Alınan yıkım kararının uygulanması için gelen Karayolları ekipleri, vatandaşların tepkisiyle karşılaşınca, asılan yıkım pankartları alındı ve yeniden girişimler de bulunulması için süre verilerek ertelendi. Mayıs 2017’de yaşanan bu olaydan sonra yapılan girişimler sonuçsuz kaldı ve şikayetçilerin kararlarında ısrarcı olması üzerine mahkeme yeniden kararı tebliğ etti ve uygulama yapılacağını belirtti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Yerde Yuvarlanması Tepki Çeken AK Partili Meclis Üyesi Görevinden İstifa Etti
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Leyleklerin Yuvasını Yıkılmaktan Kurtardı
GÜNDEM
48 Kez Görüntülendi.
Esra Muti Keleş’ten Bir Şampiyonluk Daha
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Sahte İlanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
ENGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
KENT KONSEYİ VE STK’LAR BAŞKAN SÖĞÜT’Ü KUTLADI
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor