Kategoriler

Meydan

SURİYE SINIRINDA HELİKOPTERİMİZ DÜŞTÜ

TSK'ya ait Atak tipi askeri helikopter, Kırıkhan'ın karşısında bulunan Suriye topraklarındaki Ömerli Köyü civarında düşürüldü. Başbakan Binali Yıldırım 2 askerimizin şehit olduğunu açıkladı ve 'Neden düştüğü konusu henüz net değil' dedi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın 22.gününde Suriye sınırından acı bir haber daha geldi. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin Suriye tarafında bir askeri helikopterimiz terör örgütü mensuplarınca düşürüldü.

“BİR HELİKOPTERİMİZ DÜŞÜRÜLDÜ”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan acı haberi AKP İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda duyurdu. Erdoğan  “Bu sabah itibariyle 1141 terörist etkisiz hale getirildi. Az önce bir helikopterimiz de düşürüldü. Tabi ki bütün bunlar olacak. Bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Belki bizim bir helikopterimiz gidecek ama onlar bunun bedelini katbekat ödeyecekler.” dedi.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin enkazına ulaşılmaya çalışıldığı bildirildi.

İHA’nın haberinde ise olay yerine sevk edilen ekipler tarafından yaralı askerlerin Kırıkhan Devlet Hastanesine getirildiği, AKP Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi’nin de hastaneye giderek yaralı askerleri ziyaret ettiği duyuruldu.

BÖLGEDE HAREKETLİLİK ARTTI

Helikopterin düşürüldüğü bilgisinin ardından bölgedeki hava trafiği de arttı. Çok sayıda helikopter ve uçak bölgeye sevk edildi.

‘SURİYE TOPRAKLARINDA DÜŞTÜ’

Sözcü’nün ulaştığı askeri kaynaklar ise helikopterimizin, Kırıkhan’ın Kaletepe ile Camız Kışlası mahallesi yakınında bulunan Zafertoka karakolunun karşısında, Suriye topraklarında Ömerli Köyü’nde düştüğünü belirttiler. Askeri kaynaklar, yaralı ve şehitlerin olduğu bilgisinin de kendilerine ulaştığını açıkladılar.

BAŞBAKAN İKİ ASKER ŞEHİT

Muğla’da konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise olayda 2 askerin şehit olduğunu duyurdu. Başbakan “Her hangi bir dış müdahale ile düştüğü konusunda elimizde kesin bir bilgi yok. Bölgede askerlemiz duruma hakim.” dedi.

FIRTINA OBÜSLERİ DE BÖLGEYİ VURMAYA BAŞLADI

Hatay sınırındaki birliklerde konuşlu olan Fırtına Obüsü ve Çok Namlulu Roket Atar’larla da (ÇNRA) Afrin’deki YPG hedefleri vurulmaya başlandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
72 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu