Kategoriler

Meydan

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ, DUYGULANDIRDI

Körfez Tütünçiftlik Barbaros Mahallesi’nde eğitim veren İgsaş Ortaokulu öğrencilerinin, Afrin Zeytin Dalı Hereketi’ne katılan askerlere battaniye, yorgan, atkı ve bere örmeleri üzerine okulu ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran duygulu anlar yaşadılar.

İgsaş Ortaokulu Müdürü Murat Dumansız ve öğretmenlerin fikri olarak başlatılan çalışma ile önce ihtiyaç sahipleri düşünülen, daha sonra da Afrin hareketinin başlamasıyla Mehmetcik ön plana alınarak, battaniye, atkı, kaşkol gibi giyim eşyaları örülmeye başladı.

Ders aralarında ellerine iğne, tığ akan öğrenciler el becerilerini kullanarak çeşitli giyim ürünlerini örüyorlar. Öğrencilerin, hafta sonlarında da örmeye devam etmesiyle ortaya çıkan atkı ve berelerin Afrin’de bulunan askerlere gönderileceği belirtildi.

Konunun duyulmasıyla okula ziyarette bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan ve AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt, hem çalışmaları gördüler, hem de öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ettiler.

Başlatılan projenin duyulmasıyla bir firmanın da öğrencilere vatandaşların da yardımcı olmasıyla örme çalışmalarının hız kazandığı belirtiliyor. Örnek okulu ziyaret eden protokol öğretmenlerden de proje hakkında bilgi alırken duygulu anlar yaşadılar.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Umre Götürmek Vaadiyle 10 Milyon Tl Dolandırdıkları İddia Edilen Şüpheliler Tutuklandı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Kına Gecesi Geleneği Yaşatıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Evsiz Vatandaşı Büyükşehir Kucakladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Çayırova Belediyesi, Yarı Final İçin Gaziantep Deplasmanında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
İZMİT KÖRFEZİ'NE TEKNE İLE AÇILAN 3 KİŞİ MAHSUR KALDI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
BANKADA 2 MÜŞTERİ ARASINDA BIÇAKLI KAVGA: 1 YARALI
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE 5 EVİ SOYAN 2 KADIN YAKALANDI
GÜNDEM
94 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE RÜZGAR DENİZİ TAŞIRDI, YAĞMUR TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Mayıs Ayı Meclis Toplantısı
GÜNDEM
60 Kez Görüntülendi.
​​​​​​​Fenerbahçeliler, Kulüp Yöneticilerine Konuk Oldu