Kategoriler

Meydan

Çelikord Duruyor

Çelikord yarın itibariyle ikinci kez duruşa geçiyor, işçiler bu kez ücretsiz izne çıkarılıyor

Global krizde etkilenen Avrupa otomobil pazarında başlayan daralma ilimizdeki lastik sektörünü de etkiliyor. Otomobil lastiği üreten ilimizdeki dünya devleri Pirelli ve Goodyear fabrikalarının yanı sıra lastiklerin içindeki çelik teli üreten Çelikkord, 18 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında duruşa geçerek üretimi durdurmuştu. Siparişlerin olmaması nedeniyle üretim fazlası yapan Çelikkord 24-30 Eylül tarihleri arasında ikinci kez üretimi durdurarak duruşa geçiyor. Kartepe ilçesinde kurulu Çelikkord fabrikasındaki duruştan sonra, lastik üretimi yapan Goodyear ve Pirelli fabrikalarının da duruşa geçebileceği konuşuluyor.

ÜRETİM DURACAK    
Lastiklerin içindeki çelik teli üreten Çelikkord fabrikası, piyasadaki daralma nedeniyle ürettiği teli piyasaya süremeyince üretim fazlası nedeniyle stok yapmaya başladı. Depolarının dolması nedeniyle fabrika bahçesinde stok yapan Çelikkord son çare olarak 6 günlük duruşa geçiyor. Yarın başlayacak ve 30 Eylül tarihine kadar 6 gün boyunca üretimi tamamen durduracak olan Çelikkord fabrikasında çalışan 355 sendikalı işçi izine çıkartılıyor.
 
İŞÇİLER ÜCRETSİZ İZİNE
Piyasadaki daralma nedeniyle zor üretim fazlası yapan Çelikkord fabrikası yarından itibaren başlayacak ve 30 Eylül tarihine kadar sürecek 6 günlük duruşa geçecek ve üretim tamamen duracak. İşçilerin ilk üç günlük ücretlerini fabrika karşılayacak, kalan üç günlükleri ise yıllık izinleri olan işçilerin izinlerinden düşürülecek, izinleri olmayan işçiler ise ücretsiz izine çıkartılacak. Yıllık 42 bin ton çelik tel üretim kapasitesi bulunan Çelikkord fabrikasında  müşteriler tel almayınca  üretim tonajı düşüyor ve işçi fazlalığı gündeme geliyor.Sendika yönetimi, doğan işçi fazlalığı nedeniyle çalışanların azaltılmasına şiddetle karyş çıkıyor. (bizim kocaeli)
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Söğüt, Umreden Dönen Okutan’a Konuk Oldu
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Kayıp Merve Bulundu
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Karaosmanoğlu, Söğüt’ü Makamında Ziyaret Etti
GÜNDEM
352 Kez Görüntülendi.
2 Kişi Öldü, Körfez'li Esnaf Ölümden Döndü!
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
1 Ton 100 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
“6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024” KOÜ Teknopark'ta
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sanat Dolu Gece
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Derince’mizi Ortak Akılla Yönetmekte Kararlıyız
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Hasta Nakil Ambulanslarıyla Tedaviye Güvenli Ulaşım
GÜNDEM
33 Kez Görüntülendi.
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor