Kategoriler

Meydan

"İZMİT'İN DEĞERLERİ PUL SERİSİ" SERGİSİ AÇILIYOR

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Kağıt müzesi anlamlı bir sergiye daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  


 

Türkiye Cumhuriyeti "İzmit'in Değerleri Pul Serisi" Sergisi SEKA Kağıt Müzesi Süreli Sergi Salonu’nda açılıyor. SEKA Kağıt Müzesi ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yürütülen sergide, İzmit sancağından günümüz Kocaeli'ne gelene dek kente katkısı olan şahsiyetlerin illüstrasyonları sergilenecek. 6 Mart Salı Günü Saat 14.00’da açılışı yapılacak olan sergi, 25 Mart Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

 

ESER VE TESİSLER

İzmit sancağından günümüz Kocaeli'ne gelene kadar kente katkısı olan şahsiyetlerin illüstrasyonlarının sergileneceği projenin yürütücülüğünü SEKA Kağıt Müzesi ve Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi İ. Tahir ERDAL ve öğrencileri tarafından yapılıyor. Günümüze kadar yapılan eser ve tesislerin illüstrasyonları hazırlanarak, yüksek tarama yöntemiyle bilgisayar ortamına aktarıldı. Dijital ortama aktarılan görseller posta pulu ve kartpostal şeklinde tasarlanıp sergilenmeye hazırlandı.

 

KENTE KATKISI OLAN ŞAHSİYETLER

Kente katkısı olan bu önemli şahsiyetler içerisinde; Mehmet Ali Kağıtçı, Selim Sırrı Paşa, Kara Mürsel Alp, Gazi Süleyman Paşa, Pertev Mehmet Paşa, Gazi Akçakoca, Mimar Sinan, Çoban Mustafa Paşa, Yahya Kaptan, Osman Hamdi Bey, Rıfat Yüce, Gazanfer Bilge, Leyla Atakan, Portakal Hafız Rüştü Bey, Malkoçoğlu Mehmet Bey, Tökeli İmre, Fahri Seyrek, Hasan Gemici, Fatma Seher Hanım, Matrakçı Nasuh, Evliya Çelebi, İpsiz Recep, II.Abdulhamid Han, Garabet Amira Balyan, Ali Haydar Özatay dahil olmak üzere 25 şahsiyetin çalışması bulunuyor.

 

TARİHE NOT DÜŞMEK ADINA

Pullar kimi zaman tarihi karakterleri, kimi zaman da tarihi mekanları, şehirleri ve hatta ülkeleri tanıtır ve tarihe işler.  Bu projede Kocaeli ilinin hem kent tarihine adını yazdırmış şahsiyetlerini, tarihi kültürel yapısını, mimari değerlerini yansıtmak ve tarihe not düşmek adına gerçekleştiriliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Yarar, Erdemiş’i de Kutladı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Engelli Ailelerine Konuk Oldu
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Derince’de Müzik Dolu Bir Akşam
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Engellilerin Yüzünü Güldürdüler
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Bahar Şenliğinde Engeller Aşıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Söğüt’e Genel Merkez Ziyareti
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Hürriyet: "Umudun ve Mücadelenin Işığında Nice 19 Mayıslara! "
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Ve KTO’dan, Üniversiteliler İçin ‘Kariyer Günleri’ Başlıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Sezer: “19 Mayıs Tam Bağımsız Devlet Kurma Kararının İlk Adımıdır”