Kategoriler

Meydan

EYDEM VE MÜFTÜLÜK'TEN ORTAK PROJE

EYDEM kurulduğundan beri devam eden ev ziyaretleri artık Derince Müftülüğü’nün de katılımıyla birlikte ortaklaşa gerçekleştiriliyor.


 

Ailelere ev ziyaretleri yapılıyor

Derince’deki engelli çocukların toplumsal yaşamda yer almalarını amaçlayan ve bu doğrultuda hizmet veren Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM ) çatısı altında birçok hizmet sunuluyor. Kurumda verilen eğitimler kapsamında ücretsiz psikolojik destek hizmeti, özel eğitim uzmanları tarafından danışmanlık hizmeti, farkındalık eğitimleri, ev ziyaretleri ve hak danışmanlığı ile annelere yönelik kurs hizmetleri sağlanıyor. EYDEM’in faaliyetleri arasında yer alan ev ziyaretleri ve hak danışmanlığı da kurum için büyük önem arz ediyor.

İki kurum birlikte hareket ediyor

Proje kapsamında uzman eğitmenler tarafından aileler ziyaret edilerek, hak danışmanlığı kapsamında bilgilendirme yapılıyor. EYDEM kurulduğundan beri devam eden bu ziyaretler artık Derince Müftülüğü’nün de katılımıyla birlikte ortaklaşa gerçekleştiriliyor. Derince Müftülüğü Engelli Koordinasyon Merkezi Görevlisi Ragıp Baran ve Melek Bülbül’ün de katılımıyla gerçekleşen ev ziyaretleri ilçe genelinde bundan sonra da devam edecek. Ziyaretlerde EYDEM yetkilileri tarafından ailelere hakları ve engel durumları ile ilgili bilgi verilirken, müftülük görevlileri de manevi açıdan ailelere destek olmaya çalışarak, ailelerin talep ve önerilerini dinliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Derince Birlikspor Kupasını Başkan Gökçe’nin Elinden Aldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AK Partili Kadınlara Teşekkür Plaketi
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Büyükşehir’den Çocuklara Ücretsiz At Binme
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
YARGIDAN KÖRFEZ’İN TEMİZLİĞİNE DEVAM KARARI
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
YUKARI HEREKE-DİLOVASI ÇERKEŞLİ YOLU TAM SÜRAT
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
DÜNYADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER