Kategoriler

Meydan

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ YAPILDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kapsamında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı ortaklığında Çanakkale 1915 "Bir Hilal Uğruna" tiyatro oyunu dün (20.03.2018) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelendi.

Türk tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü kapsamında düzenlenen tiyatro oyununa Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve eşi Ümmühan Hülagü, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, il protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Deniz Binbaşı Nadir Döker ve Öğretmen Üsteğmen Ömer Zeyrek “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz ve Kara Harekatları” başlıklı sunumlarını yaptı. Sunumda, Çanakkale savaşı ile ilgili bilgiler verilirken sinevizyon eşliğinde izleyicilere şiirler ve türküler dinletildi.

Sunum ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri sergiledikleri oyunda Çanakkale Savaşı'nın başlangıcından, zaferine kadar kadarki süreç aktarıldı. Tiyatro oyununda Nusret Mayın Gemisi’nden Seyit Onbaşı’ya, Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığından 57. Alay’ın kahramanlıklarına kadar savaşın seyrini değiştiren olaylar canlandırıldı. İzleyenlere duygu dolu anlar yaşatan ve büyük beğeni toplayan oyunun sonunda Vali Hüseyin Aksoy, Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye tiyatro ekibi tarafından sancak hediye edildi. Gösteri, toplu fotoğraf çekiminin ardından katılımcılara üzüm hoşafı ikram edilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Söğüt, Umreden Dönen Okutan’a Konuk Oldu
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Kayıp Merve Bulundu
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Karaosmanoğlu, Söğüt’ü Makamında Ziyaret Etti
GÜNDEM
322 Kez Görüntülendi.
2 Kişi Öldü, Körfez'li Esnaf Ölümden Döndü!
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
1 Ton 100 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
“6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024” KOÜ Teknopark'ta
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sanat Dolu Gece
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Derince’mizi Ortak Akılla Yönetmekte Kararlıyız
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Hasta Nakil Ambulanslarıyla Tedaviye Güvenli Ulaşım
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor