Kategoriler

Meydan

TÜRKİYE, ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELEDE BAŞARILI

İzmit Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğinde UNICEF'in desteğiyle düzenlenen "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Sempozyumu" sona erdi. 

İki gün süren ve yurdun çeşitli illerinden katılımcıların yer aldığı "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Eylem Planlarını Hazırlama" konusunun ele alındığı sempozyumla ilgili açıklamada bulunan UNICEF Danışmanı Dr. Ayşe Şule Çağlar, Türkiye’nin çocuk işçiliği ile mücadelede başarılı olduğunu söyledi. İki gün boyunca uzmanların konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiği İzmit’teki sempozyumun çok yararlı geçtiğini söyleyen Çağlar “ iki gün boyunca çalışan çocuklar için eğitsel, sosyal neler yapılabilir, çalışan çocuklar ve aileleri nasıl sosyal korumaya alınabilir, yoksulluğu giderici programlar neler olabilir gibi konuları konuştuk. Sempozyumun ilk amacı çalışan çocuklar konusunda duyarlılığı arttırmak ve katılımcılara çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamaktı. Çocuk işçiliği çok faktörlü bir sorundur, bunun çözümünde herkese görev düşüyor. Hiçbir kurum tek başına bu sorunu çözemez. Türkiye olarak çocuk işçiliği ile mücadele konusunda eskiye göre dünyada iyi bir yerdeyiz.

ORTAK MÜCADELE

Türkiye çocuk işçiliğiyle mücadelede 2006 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından dünyada örnek ülke ilan edilmişti. Türkiye'de çocuk işçiliğiyle mücadelede çok güzel modeller geliştirildi ve bütün bunlar dünyaya tanıtıldı. İşveren örgütleri ve işçi sendikaları çocuk işçiliğiyle inanılmaz mücadeleler verdi. Çocuk işçiliği Türkiye'de 1994 yılında 15,9 iken, 2012'de 5,9'a düştü. Türkiye çocuk işçiliğinde çok başarılı bir ülkedir. Bütün kurumlar bu işe çok sahip çıktı.  Türkiye elinde geliştirmiş olduğu modelleri, dünyaya örnek olarak gösterilen modelleri biraz daha genişletirse bu sorun Türkiye'nin baş edemeyeceği bir sorun olmaz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
41 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu