Kategoriler

Meydan

YIKIM BAŞLADI , VELİLER TEDİRGİN

Körfez’e 24 derslikli okul yapılacak.

Körfez yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde yer alan Mimar Sinan İlkokulu’nun eski derslik binasının yıkımına başlandı. Yeni eğitim döneminin başlamasına sayılı günler varken yıkım ve inşaatın başlaması velileri tedirgin etti.

Alınan bilgilere göre Mimar Sinan İlkokulunun mevcut olan iki binasından eski olanının yıkılmasına ve yerine 24 derslikli yeni bir bina yapılmasına karar verildi. 2018-2019 eğitim yılının başlamasına sayılı günler kalmışken ihale sonuçlandı ve eski binanın yıkım çalışmaları başladı.

Veliler ve öğrenciler bir yandan kayıt işlemlerinin yapıldığı ve ardından da eğitimin başlayacağı günlerde başlatılan yıkım ve inşaatın öğrenciler açısından sakıncalı olacağını söylüyorlar. Mevcut okul yeterli olmadığı için tekli eğitime geçilemeyen Mimar Sinan İlkokulu’nda inşaatın tamamlanmasıyla bu sorun ortadan kalkacak.

Bir haftada tamamlanacak

Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan, ihalenin sonuçlanmasıyla çalışmaların başlatıldığını belirterek, “İhaleyi alan firma bir hafta içinde yıkımı yapacak ve enkazı kaldıracak. Daha sonra da önlemler alınarak çalışmalar devam edecek. Öğrencilerin sıkışık eğitim görmemesi için bu sene ikili eğitim gerçekleşecek. 24 derslikli bina tamamlanınca da okulda rahatlama yaşanacak ve toplam 40 dersliğe kavuşmuş olacağız. Endişe edilecek bir durum söz konusu değil öğrencilerimiz sıkıntı yaşamayacak” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
İTO Başkanı Avdagiç'ten 'Yeni Asgari Ücret' Açıklaması
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
"Hacı Baba" Vurgunu Baş Şüphelisi S.S.: "Ben Dini Bilmiyorum ki İstismar Edeyim"
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Kira Yardımı Sorunu Çözüldü
GÜNDEM
39 Kez Görüntülendi.
MHP’den Azerbaycanlılara Ziyaret
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Ömeroğlu’ndan Regaib Kandili Mesajı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Konforlu Ulaşım İçin İşbaşında
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir Zabıtası Yolda Bırakmadı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kayapınar Mesire Alanı Dilovası’na Nefes Olacak
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Akademik Hafıza Kocaeli’nin Geleceğiyle Birleşiyor
GÜNDEM
24 Kez Görüntülendi.
57 Derecelik Sıcak Suyla Sağlık Turizminin Yeni Adresi Olacak