Kategoriler

Meydan

Karadeniz, “Ticari Akaryakıt Verilmeli”

Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, yaşanan ekonomik sıkıntılar sonrasında şoför esnafının çok zor durumda kaldığını ve korkulduğu gibi dönen tekerlerin durma aşamasına geldiğini belirterek, “Biraz soluk almamız için taşıyıcı esnafına ticari akaryakıt uygulaması muhakkak başlamalı” dedi.

Son dönemde enflasyonda yaşanan yükselişin en büyük sebeplerinden birisinin akaryakıta ve ulaştırma sektörüne yapılan zamlar olduğunu belirten Karadeniz,  “Enflasyonun aşağı gelmesi ve yükselişinin önlenmesi için ulaştırma sektörüne özel önem verilmeli. Bunun için ticari akaryakıt mutlaka ulaştırma sektöründeki esnafımıza verilmeli. Aksi halde enflasyonda yaşanan yükselişin aşağı gelmesi zor olacak gibi görünüyor” dedi.

Devletin tarımda olduğu gibi ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren kesime de destek vermesi gerektiğinin ifade eden Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, “Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren taksici, dolmuşçu, kamyoncu, halk otobüsçü ve minibüsçü olmak üzere tüm taşımacı esnafının kullandığı akaryakıt ürünlerine devlet çiftçiye olduğu gibi ticari akaryakıt uygulaması getirmeli. En kötü ihtimalle akaryakıttaki ÖTV kaldırılmalı. Çünkü ulaştırma sektöründe kullanılan akaryakıta lokomotif ürün olduğu için gelen her 1 kuruş zaman A’dan Z’ye her ürünü yakından ilgilendiriyor. Her 1 kuruş zam her ürene zam olarak yansıyor. Bu de enflasyonu tetikliyor” diye konuştu.

Şoför esnafının ulaştırma sektöründe karşılaştığı sorunların vakit kaybedilmeden çözülmesi gerektiğini kaydeden Karadeniz,  “Akaryakıt ve yedek parça fiyatlarının yüksekliği, vergi ödemeleri ve sosyal güvenlik primleri, zorunlu trafik sigorta primleri ve üstüne bir de korsan taşımacıların haksız rekabeti şoför esnafının sırtına yük oluyor. Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnafımız, sorunların çözümü için ile enflasyon kesinlikle aşağı gelir. Enflasyonun düşmesi ülkenin rahatlamasıdır. Ulaştırma sektörünün bazı girdilerini devlet mutlaka karşılamalıdır. Öncelikle taşımacı esnafın kullandığı mazottan ÖTV kaldırılırsa şoför esnafı için çok önemli bir adım atılmış olur. Şoför esnafının rahat nefes alması ile ulaştırma sektörü de vatandaş da rahatlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Derince Birlikspor Kupasını Başkan Gökçe’nin Elinden Aldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AK Partili Kadınlara Teşekkür Plaketi
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
  Büyükşehir’den Çocuklara Ücretsiz At Binme
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
YARGIDAN KÖRFEZ’İN TEMİZLİĞİNE DEVAM KARARI
GÜNDEM
26 Kez Görüntülendi.
YUKARI HEREKE-DİLOVASI ÇERKEŞLİ YOLU TAM SÜRAT