Kategoriler

Meydan

KÖRFEZ KAMPÜSÜNDE İLK DERS ZİLİ ÇALACAK..!

Körfez’de Belediye tarafından yaptırılan ve ilk etapta 3 bin 400 öğrencinin kayıt yaptırmasının beklendiği Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü ilk ders zilini 1 Ekim Pazartesi günü çalacak.

Son hazırlıkları yapılan ve inşaatı tamamlanan Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü’nde, ilk aşamada Yabancı Dil Hazırlık Bölümü eğitime başlayacak. Önümüzde ki yıl, yabancı dil ile birlikte Lojistik Bölümü de binayı kullanmaya başlayacak.

Körfez’e canlılık katmak amacıyla eski Körfez Belediye binasının yerinin Kocaeli Üniversitesi’ne verilmesi kararı alınmıştı. Karar alınır alınmaz 2 Nisan 2017’de de Körfez Belediyesi bunun için gerekli çalışmalara başlayıp, inşaatın temelini atmıştı. Aradan geçen 1 yıldan fazla sürede inşaat tamamlandı. Körfez Belediyesi 15 Ekim’de Körfez Kampüsü’nü Kocaeli Üniversitesi’ne teslim edecek. Kampüsün de ilk ders zili 1 Ekim Pazartesi günü çalacak ve bina Kocaeli Üniversitesi yetkililerine teslim edilecek.

3 BİNADAN OLUŞACAK
Körfez’in çehresini tamamen değiştirecek Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü, 25 milyon TL’ye mal oldu. Selçuklu mimarisine uygun bir tasarımla inşa edildi. 21 bin metrekarelik alan üzerine kurulan kampüste 2 fakülte binası, 1 idari bina olmak üzere toplamda 3 bina yer alıyor. Fakülte binaları dersliklerden oluşurken, idari binada dekanlıklar ve öğretim üyeleri için odalar yer alıyor.

YABANCI DİLLER TAŞINIYOR
İletişim Fakültesi’nin taşınacağı söylenen kampüse, ilk etapta Yabancı Diller Fakültesi taşınacak. 5 bin  öğrenci kapasitesi bulunan kampüste, 3 bin 400 yabancı diller öğrencisine eğitim verilmesi düşünülürken, daha sonraki dönemde de  İletişim Fakültesi ve Lojistik Meslek Yüksek Okulu taşınacak ikinci fakülteler arasında düşünülüyor.

GELECEĞE YATIRIM

5 bin öğrenci kapasiteli kampüste bu yıl 3 bin 400 öğrenci eğitim görecek. İlk etapta Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yer alacağı kampüste eğitimin başlayacağını belirten Başkan İsmail Baran, “Tamamı kendi belediye bütçemiz ile 32 milyon liralık bir yatırımla hayata geçen kampüste eğitim başlıyor. 22 bin metrekarelik alana inşa ettiğimiz kampüs, 2023, 2053 – 2071 hedeflerine bizi götürecek olan gençlerimizi yetiştirecek.

BURS BAŞVURULARI BAŞLIYOR

İlçemize şimdiden hayırlı olsun. Eğitime yapacağımız yatırımlar sadece burayla da sınırlı değil. Hereke’de ve ardından İlimtepe’de yapacağımız inşaatlar ile Körfez’i gerçek bir ilim kenti haline getireceğiz. Üniversite öğrencilerimize 4 yıldır verdiğimiz eğitime katkı paylarını bu yıl da devam ettiriyoruz. Ekim ayı içerisinde başvurularımızı alacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
45 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
42 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu