Kategoriler

Meydan

“Sıfır Atık Projesi” KOÜ’de Anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen Sıfır atık Projesi çalışmaları Kocaeli Üniversitesi’nde anlatıldı

 

İl bazında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında; Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine seminer verildi. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’nün ev sahipliğinde Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen semineri 500 kişilik öğrenci grubu takip etti. Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda gerçekleştirilen seminerde Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile TEMA Vakfı İl Temsilciliği tarafından konu hakkında bilgiler sunuldu. 

 

İSRAFIN ÖNLENMESİ

Kocaeli Üniversitesindeki öğretim görevlileri ve öğrencilere aktarılması amacıyla verilen seminerde, Sıfır Atık Projesi, iklim değişikliği ve etkileri ile tasarruf yöntemleri konuları işlendi. Yapılan seminerde sunum yapan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Çevre Yüksek Mühendisi Banu Saygın Çeliker; “İsrafın önlenmesi noktasında atıkların oluşumunun en aza indirgenmesini gerekiyor. Başta ambalaj atıkları olmak üzere kullanılmış kızartmalık yağlar, elektronik atıklar ve atık pillerin kaynağında ayrı toplanması ülke ekonomisine olan katkısı azımsanmayacak şekilde büyüktür” ifadelerini kullandı.

TASARRUF TEDBİRLERİ

Çevre konusunda aktif çalışmalar yürüten TEMA Vakfı İl Temsilcisi Nermin Tol; “Atıkların doğaya rastgele bırakılması, kullan-at gibi düşüncesizce yapılan davranışlar sebebiyle insan eliyle doğa kirleniyor. Bunun sonucunda iklim değişiklikleri meydana geliyor. Buna karşın tasarruf tedbirleri günlük hayatımızda her daim uygulanması gerekiyor. Çevrenin, doğanın bizlere bir emanet olduğu bilinciyle hareket ederek, temiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

SIFIR ATIK PROJESİ

Sıfır atık; israfın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Söz konusu yaklaşım, atık hiyerarşisine uygun olarak bireysel, kurumsal veya belediye genelinde uygulanabilmektedir. Bununla birlikte sıfır atık uygulamalarının daha geniş kitlelere hitap etmesi, oluşan atık miktarının fazla olması ve uygulamanın yaygınlaştırılması açısından kurumsal uygulamalar büyük önem taşımaktadır.  

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Yavuz Çifti, ÖNEM Projesi Kapsamında Çocuklarla Bir Araya Geldiler
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Sevindikli’de Gönüllü Eller 30 Kilo Atık Topladı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Resmi Yazışma Kuralları Eğitimi
GÜNDEM
19 Kez Görüntülendi.
Allak, Belediye Başkanı Ömeroğlu’nu Ağırladı
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
Kahveci’nin Sporcuları 7 Madalya Birden Getirdi
GÜNDEM
49 Kez Görüntülendi.
İşadamının Feci Ölümü Güvenlik Kamerasında
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Söğüt, Eski İl Başkanı Ellibeş’i Ağırladı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Gölcük Belediyesi Çocuklara Çevre Bilinci Aşıladı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’in “Çiftçi Şenliği” Başlıyor
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Çenesuyu Hak Ettiği Değeri Kazanacak