Kategoriler

Meydan

HOROZ HIRSIZLARI İÇİN ÇELİK KAPILI ÖNLEM

Körfez Tütünçiftlik Güney Mahallesi’nde oturan işçi emeklisi Mehmet Terzi, 2 adet hint horozu ve 3 tavuğu bir buçuk yıl sonra yine çalınınca barakanın kapsını çelik kapı ile takviye yaparak güçlendirdi.

Mehmet Terzi (67), Güney Mahallesi Demirkol Sokak numara 20’de yer alan evinin bahçesinde yer alan barakada, cins olarak bilinen Hint horozu ve tavuğu beslemeye başladı. Dövüşçü olarak bilinen hint horozunu yetiştiren ve “Valeri” adını veren Mehmet Terzi, 2017 yılı Mart ayında kapıyı kıran hırsız tarafından horoz ve 3 tavuğunun çalınmasıyla adeta yıkıldı.

Yetiştirdiği horozuna çok bağlanan Mehmet Terzi, yine aynı cinsten civcivler aldı ve yetiştirmeye başladı ve büyüyemeye başlayan horozuna yine aynı adı verdi. Bu kez hırsızlar için kapı kilidini güçlendiren ve kilit sayısını arttıran Terzi, aradan 1,5 yıl geçtikten sonra barakaya giren hırsızların bu kez yalnızca horozu çalmasıyla yıkıldı.

Hırsızlar karşısında yılmayan Mehmet Terzi, barakanın mevcut olan kapısının kilitlerini asma kilit ilavesi ile güçlendirdikten sonra bir de 400 lira ödeyerek çelik kapı yaptırdı. Bu şekilde geride kalan 3 tavuğu korumaya alan Terzi, çalınan horozunun yavrusunu alarak yetiştirmeye başlayacağını ve bu kez hırsızlara aman vermeyeceğini söylüyor.

Yalnız yaşayan Mehmet Terzi, bulunduğu noktada bir de okul olduğunu ve vatandaşların güvenlik kamerası kurulmasını istediklerini söylüyor. Terzi, zaman zaman hırsızlık olaylarının yaşandığını, konulacak Mobese kamerasının caydırıcı olacağını ifade ediyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Başkan Kocaman Mutluluklara Ortak Oluyor
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Ormanlık Alanlara Girişlerde Kısıtlamalar Getirilecek
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Söğüt’ten Umre Ziyaretleri
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Türkiye Nüfusunun Yüzde 2,1'i Taşıyıcı, En Çok Bu Bölgede Görülüyor
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
KÖRFEZ’DE 2023 YILI BÜTÇE KESİN HESABI KABUL EDİLDİ
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
TADİLAT MESELESİ SEBEBİYLE APARTMAN YÖNETİCİSİ KOMŞUSUNA PUSU KURDU
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
YAKIN ARKADAŞLARINI ÖLDÜREN 2 SANIĞA MÜEBBET HAPİS TALEBİ
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
YOLUN KARŞISINA GEÇMEK İSTEYEN KADINA OTOMOBİL ÇARPTI
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
EŞİNİ ÖLDÜRMEKLE SUÇLANAN SANIK: "26 SENELİK HAYAT ARKADAŞIMDI, BEN ÖLDÜRMEDİM"
GÜNDEM
118 Kez Görüntülendi.
Üzerinden 53 Sikke Çıktı