Kategoriler

Meydan

Karaosmanoğlu ‘’Anne Toplumun Temel Yapı Taşıdır’’

Kadına yönelik şiddete dur demek için yürüyüş tertip eden Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü, farkındalık oluşturmak için Kocaeli’ndeki birçok köprüyü turuncu ışıkla aydınlattı

Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü her yıl 25 Kasım gününde gerçekleştirilen etkinliklerle kadına karşı şiddetle ilgili farkındalık oluşturuluyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü çerçevesinde yürüyüş düzenledi. Doğal Yaşam Parkı Ormanya'da gerçekleşen yürüyüşe Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra yüzlerce kadın katıldı. Yürüyüşün sonunda konuşan ve şimdiki kadınların eskiye göre daha fazla imkana sahip olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu “Annenin toplumun temel yapı taşı olduğunu” ifade etti. 

“TÜM KADINLARIMIZ BAŞ TACIMIZDIR”

Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet, tüm dünyada en yaygın görülen insan hakları ihlalleri arasında yer alıyor. Küresel ölçekte yapılan araştırmalar, her üç kadından birinin, yaşamları boyunca toplumsal cinsiyet temelli şiddete maruz kaldığını ortaya koyuyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikte bir açıklamada bulunan Başkan Karaosmanoğlu “Ne olursa olsun kadının ezilmesi, kırılması taraftarı değiliz, olmayacağız. Her şartta kadın hak ettiği değeri almalıdır, bunun kesinlikle bahanesi olmamalıdır. Kadın basit sebeplerle kocasından ayrılmamalı, olgun bir tavırla kocasını da yetiştirmelidir. Gerekirse çalışmalı ekmeğini de kazanmalıdır. Tüm kadınlarımız baş tacımızdır, bunu herkes böyle görmelidir” dedi.

KÖPRÜLER TURUNCU IŞIKLARLA AYDINLATILDI

Kadına yönelik şiddete karşı toplumsal bilincin artırılmasının ve farkındalık oluşturmak için, Kocaeli genelinde bulunan bazı önemli köprüler "Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü" vesilesiyle bir gece boyunca turuncu ışıklarla aydınlatıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Yerde Yuvarlanması Tepki Çeken AK Partili Meclis Üyesi Görevinden İstifa Etti
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Leyleklerin Yuvasını Yıkılmaktan Kurtardı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Esra Muti Keleş’ten Bir Şampiyonluk Daha
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Sahte İlanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
ENGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
KENT KONSEYİ VE STK’LAR BAŞKAN SÖĞÜT’Ü KUTLADI
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor