Kategoriler

Meydan

Deprem Müzesi’nden Çok Etkilendiler

Kendi alanında Türkiye’de tek, dünyada da sayılı olan İzmit’teki 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi’ne ziyaretler devam ediyor.

Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğinden hareket edilerek ortak bir deprem kültürü oluşturmak amacıyla Cephanelik bölgesinde yaptırılan Deprem Müzesi’ni  Avrupalı öğretmenler ile Kocaeli Mali Müşavirler Derneği de ziyaret etti.

ÇOK ETKİLENDİLER

Erasmus STEM+A Projesi kapsamında Macaristan, İtalya, İspanya, Polonya ve Bulgaristan’dan İzmit’e gelen 15 öğretmen ziyaret ettikleri 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi’nden oldukça etkilendiler. Rehber eşliğinde Deprem Müzesi’ni gezen, simülasyon eşliğinde deprem anını yaşayan Avrupalı öğretmenler, “ deprem haberlerini çok okurduk fakat depremin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorduk. Burada gördüğümüz  fotoğraflar, görüntü ve sesler sayesinde adeta depremi yaşadık. Türkiye’de böyle bir yer olduğunu görmek bizleri oldukça şaşırttı. Herkesin  gelip görmesi gereken böyle bir projeyi hayata geçirenleri tebrik ediyoruz” dediler. Konuk öğretmenler, müzede bol bol fotoğraf da çektiler. 

Deprem Müzesi’ni Kocaeli Mali Müşavirler Derneği yönetimi de ziyaret etti. Yetkililerden  müze hakkında bilgi alan mali müşavirler” şehrimize böylesine anlamlı bir projeyi kazandıran İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır” dediler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
32 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız
GÜNDEM
33 Kez Görüntülendi.
Körfez MHP’den Vefa Plaketleri
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
  Kocaelilileri Bu Yaz Pırıl Pırıl Sahiller Bekliyor
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Lastiği Patlayan Otomobil Bariyerlere Çarptı
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Kervansaray’da Çocuklar Eğlenceye Doydu