Kategoriler

Meydan

Muhtar Şok Oldu ...

Körfez’de, Mart seçimleri öncesinde köylere adres taşıyanlar hakkında yapılan şikayetler sonrasında incelemeler başlatıldı.

Körfez Sipahiler Köyü Muhtarı Şerif Ali Kaya, ihbarları görmek için gittiği İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde bir günde 30 kişinin köyüne taşındığını, inşaatın bile adres olarak gösterildiğini öğrenince şoka girdi.

Konuyla ilgili olarak alınan bilgiye göre, 1 Ocak 2019 tarihinden sonra özellikle köylere nüfus kaydırmaları başladı. Yapılan şikayetler üzerine muhtarlar toplanarak İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne gittiler. Burada yapılan ilk belirlemeye göre ilçedeki köylere yaklaşık olarak 50 kişinin son günlerde adres kaydırması yaptıkları görüldü.

Körfez Sipahiler Köyü Muhtarı Şerif Ali Kaya, bir günde 30 kişinin köyüne taşındığını görünce şok oldu. Muhtar Kaya, “Bana rakip olan muhtar adayı bile kendisini köye taşımış ve inşaatı adres olarak göstermiş. Bir aile dolusu insan inşaatı adres olarak göstermişler ve adres taşımışlar” dedi.

Körfez İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, şikayetler üzerine incelemelerin başlatıldığını belirterek, “Yapılan şikayet üzerine nüfus müdürlüğü tespitleri sağlayıp, jandarma ve ya polise bildiriyor. Eğer gösterine adres oturulmayacak durumda metruk bina, inşaat ya da boş arsa ise gerekli işlem yapılıyor” dedi.

İnceleme sonrasında suçlu bulunan kişilere 1200 lira, adres kaydırttığı belirlenen muhtar ya da muhtar adayına da aynı miktarda para cezasının yazılacağı belirtiliyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
84 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu 
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “Hıdırellez, Mazlum Coğrafyaların da Baharı Olsun”
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Türk Ocağı 3 Mayıs Türkçüler Günü Mesajı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir İtfaiyesinden Site Sakinlerine Eğitim
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Mavi Kapaklar Umut Oluyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe, Görüşmelerini Sürdürüyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Kadınlar Korosu Baharı Şarkılarla Karşıladı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
KOHAYDER: "VALİ YAVUZ’UN AÇIKLADIĞI MADDELERDEN BİRİ CIMBIZLA ALINARAK İNFİAL OLUŞTURULDU"
GÜNDEM
18 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN; "TÜM BELEDİYE HİZMETLERİMİZLE GAZZE’DE OLACAĞIZ"