Kategoriler

Meydan

Bir Yıl Devam Edecek Etkinliklerin İlki Yapıldı

26 Ekim 2018 tarihinde, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74. Maddesinde yapılan değişiklikle yaya geçitlerinde yavaşlamak ve yaya geçerken durmak zorunluluğu ile ilgili uygulama Körfez’de protokolünde katılımı ile başlatıldı.

“Öncelik hayatın, öncelik yayanın “ sloganıyla başlayan uygulamanın ilk gününde araç sürücüsü ve yayalara broşür dağıtıldı, bilgi verildi.

Bir yıl boyunca çeşitli etkinliklerle gündemde tutularak halka anlatılacak olan kanun değişikliğinin ilk saha çalışması Körfez Mimar Sinan Mahallesi’nde, Petkim Ortaokulu önünde yapıldı. Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Bahadır Durgut, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, STK başkanları, daire amirlerinin katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme et5kinliği,nde, okul çıkışında öğrencilerle birlikte broşür dağıtıldı.

Kaymakam Can, Belediye Başkanı Baran, daire amirleri ile birlikte araç sürücüleri ve yayalara bilgi verip, broşür dağıttılar. Trafik polisi kıyafeti giyen öğrenciler, polis amcaları ile birlikte yaya geçidi üzerinde araçları durdurup, bilgilendirme yaparak, broşür dağıttılar. Trafik polisleri uygulama öncesinde ellerinde pankartlarla etkinliğe katılan öğrencilere konu hakkında açıklama yaptılar. Körfez kaymakamı Hasan Hüseyin Can, öncelik hayat, öncelik yayanın diyerek konu hakkında bilgi verdi.

74. maddede yapılan kanun değişikliğine göre, “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundalar” hükmü getirildi. Bu hükme uymayan araç sürücülerine yakalanmaları halinde 488 lira ceza kesilebilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Yerde Yuvarlanması Tepki Çeken AK Partili Meclis Üyesi Görevinden İstifa Etti
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Leyleklerin Yuvasını Yıkılmaktan Kurtardı
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
Esra Muti Keleş’ten Bir Şampiyonluk Daha
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Sahte İlanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
ENGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
KENT KONSEYİ VE STK’LAR BAŞKAN SÖĞÜT’Ü KUTLADI
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor