Kategoriler

Meydan

Karadeniz, “Şoför Esnafına Biraz Esneklik Yapılmalı”

Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, şoför esnafına iş için gittikleri her ilden adeta yağmur gibi ceza yağdığını söyledi.

Karadeniz, özellikle plakaya yazılan cezaların şoförler tarafından kabul edilmediğini ama zamansızlık nedeniyle ödemeye çalıştıklarını belirtti.

Ali Karadeniz, direksiyon başına oturan ve çeşitli illere malzeme götüren şoförlerin hiç ummadıkları ve bilmedikleri hatalardan dolayı ceza tutanağı aldıklarını belirterek, “Şoförler çalışmak için malzeme götürdükleri illerden plakalarına yazılmış ceza tutanaklarını ödemeye yetişemiyorlar. Yazılan çoğu ceza gerektiren hataların farkında bile değiller. Hatası olan şoför durdurulmalı ve kusuru belirtilerek kendisine ceza tebliğ edilmeli. O zaman hem şoför hatasını bilir ve önlemini alır, hem de arkasından gelen tebligat sürpriz olmaz. Muhtarlıklar ve odamız bu ceza tebliğleriyle dolu. Postacılar taşımaktan, biz adreslerine ulaştırmaktan yorulduk. Şoförler ceza tutanağını alınca hata yaptığı yeri ve suçunu hatırlamamasına rağmen uğraşmamak için ödemek zorunda kalıyorlar” dedi.

Karadeniz, şoför esnafının bu cezalar ve geçişlerde yansıyan cezalar sonrasında zor durumda kaldıklarını ve ekonomik olarak zorlandıklarını da sözlerine ekleyerek, “Döner tekerler durmadan bu konuda gereken yapılmalı ve trafik mensupları yabancı plaka gördükleri zaman plakasına ceza yazmak yerine, durdurup kendilerine tebliğ yaparak tutanağı teslim etmeliler. Zaten zor geçinen şoför esnafına biraz daha esnek davranılmasını ve tehlike yaratacak hata olmadıkça uyarı yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Söğüt, Umreden Dönen Okutan’a Konuk Oldu
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
Kayıp Merve Bulundu
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Karaosmanoğlu, Söğüt’ü Makamında Ziyaret Etti
GÜNDEM
402 Kez Görüntülendi.
2 Kişi Öldü, Körfez'li Esnaf Ölümden Döndü!
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
1 Ton 100 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
“6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024” KOÜ Teknopark'ta
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sanat Dolu Gece
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Derince’mizi Ortak Akılla Yönetmekte Kararlıyız
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Hasta Nakil Ambulanslarıyla Tedaviye Güvenli Ulaşım
GÜNDEM
33 Kez Görüntülendi.
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor