Kategoriler

Meydan

Kocaeli Büyük Aile Federasyonu Brainfit Sistemini Tanıttı

Hayata geçirilecek olan yeni sistemin, özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar öğrenme kabiliyetlerinin artacağı belirtildi.

Yeni bir bakış ve yeni bir çağ açacağı söylenen Brainfit sistemi, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların yaşadığı problemlerin kök nedenlerini, nöroplastisite temelli uygulamalarla tespit etmek ve yaşam boyu kalıcı sonuçlar ile onların potansiyellerini ortaya çıkarmanın mümkün olduğunu,  bilişşel gelişim düzeylerinin bilimsel veri ve analizlerle tespiti ve çözümüne yönelik egzersiz uygulamaları ile çocukların fiziksel yönden kapasitelerini maksimum kullanmalarına, motorik becerilerini geliştirerek özgüvenlerini  kazanmalarına olanak sağlayarak akademik başarılarını artıracağı söylendi. Sistemin tanıtımı Dr. Mehmet Engin Uysal tarafından yapılan sunumla anlatıldı.

 Tanıtım programında, Uzman Klinik Psikolog Dr. Doğan Can’da özel öğrenme güçlüğünde tanı koyma sistemleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların gelişimlerine son derece önemli katkıları olan ve tamamen rekreativ bir spor branşı olan florcurling sporunun bu alana yaygınlaştırılarak uygulanması hakkında da ayrıca AtaYetişken tarafından uygulamalı bilgi verildi.

Kocaeli Kobaf ev sahipliğinde yapılan seminere Aile ve Sosyal Politikalar Geçlik Spor Kulüpleri  Genel Başkanı Özcan Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulüpleri Türkiye faaliyet

Direktörü İbrahim Koç, Marmara Pedegoji, Gülünce Rehabilitasyon, Rengin Ana Okulları, Elif Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, Mavi İzlenim Özel Eğitim Merkezi, KBB.Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi yetkilileri de katıldı ve katkı sağladılar.

Kocaeli Büyük Aile Federasyonu başkanı Zeynep Sudan, yaptığı açıklamada, “Brainfit

Sisteminin rehabilitasyon merkezlerimizin dışındaki öğrenme güçlüğü çeken çocuklarımızın akademik başarılarına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu anlamda tüm anaokullarımız ,kreşlerimiz,kolejlerimiz ve devlet okullarımız dahil eğitim camiasının tamamının tanımasını ve uygulama alanlarına almaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Yarar, Erdemiş’i de Kutladı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Engelli Ailelerine Konuk Oldu
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Derince’de Müzik Dolu Bir Akşam
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Engellilerin Yüzünü Güldürdüler
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Bahar Şenliğinde Engeller Aşıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Söğüt’e Genel Merkez Ziyareti
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Hürriyet: "Umudun ve Mücadelenin Işığında Nice 19 Mayıslara! "
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Ve KTO’dan, Üniversiteliler İçin ‘Kariyer Günleri’ Başlıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Sezer: “19 Mayıs Tam Bağımsız Devlet Kurma Kararının İlk Adımıdır”