Kategoriler

Meydan

Kredilerde vade 36 aydan 60 aya çıkacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, "Kredi kartlarında taksit sınırı ve bireysel tüketici kredilerinde vade uzatımı yönünde çalışma yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, "Kredi kartlarında taksit sınırı ve bireysel tüketici kredilerinde vade uzatımı yönünde çalışma yapıyoruz." dedi. Akben kredi kartları ve bireysel tüketici kredilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kredi kartlarında taksit sınırını ve bireysel tüketici kredilerinde vadeleri uzatma yönünde çalışma yapıldığını belirten Akben, söz konusu çalışmanın bireysel tüketicilerin elini rahatlatmasının yanı sıra iç talebin canlanmasına da katkı sağlayacağını ifade etti. Akben, bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişik yapıldığında ihtiyaç kredilerinde vadenin 36 aydan 60 aya çıkacağını söyleyerek, şöyle devam etti: "Fiyatı 120 bin TL'ye kadar olan taşıt alımı amacıyla kullandırılacak kredilerde vade 48 aydan 60 aya yükselecek. Halihazırda 6 ay olan bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesini 12 ay olarak yeniden düzenliyoruz. Banka kredilerinde vadelerde yapacağımız değişiklik finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri için de aynen geçerli olacak. Kredi kartlarında taksit sınırında yapacağımız düzenleme ile bilgisayar alımlarında ve taşımacılıkla ilgili harcamalarda taksit sayısı 6'dan 12'ye yükselecek. Seyahat acenteleri ile ilgili yurt içi harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetlerle ilgili harcamalarda taksit sınırı 9 aydan 12 aya çıkacak. Kurumsal kredi kartlarında tüm ürün ve hizmet harcama gruplarında taksit sayısı 9'dan 12'ye çıkacak."

Akben, daha önce yaptıkları düzenleme ile tahsili geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabildiğini anımsattı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Büyükakın: “Kocaeli'de Yeni Goncalar Açacak”
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Hafta Sonu Eş Zamanlı Çalışma
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Üç Aylara Özel Program
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Sarıkamış Şehitlerimiz Unutulmadı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Üst Geçitlere Buzlanma Müdahalesi
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Körfez’de En Uzun Gece Temizlikle Aydınlandı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Derince’de Şampiyon Gençlik ve Spor Müdürlüğü
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Tramvay Uzatılıyor, Yolcu Sayısı İki Katına Çıkıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
İndirimli Kocaelikart Vize İşlemlerinde Son Tarih 1 Ocak
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
KÖRFEZLİ KARATECİLER ANADOLU KARATE LİGİ FİNALLERİ'NDEN 14 MADALYAYLA DÖNDÜ