Kategoriler

Meydan

KARADENİZ, “SÜRENİN UZATILMASI SEVİNDİRİCİ OLDU”

Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, alınan kararla KDV ve ÖTV indirimlerinin 3 ay uzatılmasının memnunluk verici olduğunu ve piyasalarda rahatlamaya yol açacağını söyledi.

Karadeniz, “Otomobil, mobilya, konut ve beyaz eşya gurupları başta olmak üzere sektörlerde yapılan ve piyasalarda canlanmaya neden olan indirim uygulamasının uzatılması sevindirici oldu” dedi.

Yapılan vergi indirimlerinin, otomotiv, mobilya ve beyaz eşyada haziran sonuna, konut alım satımında da yıl sonuna kadar uzatılmasıyla birçok sektörde daralma beklentilerinin önüne geçileceğini vurgulayan Karadeniz, enflasyonda da düşmenin yaşanacağını ve sektörlerin canlanacağını belirtti.

Ali Karadeniz, lokomotif olarak kabul edilen bu sektörlerdeki canlanmanın, ekonominin geneline de olumlu yansıyacağına dikkati çekerek, "Düğün sezonunun yaklaştığı dönemde mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimlerinin sürmesi esnaf ve sanatkarımız için büyük önem taşıyor. Ayrıca mobilyadaki KDV'nin yüzde 8 olması ve beyaz eşyadaki ÖTV'nin sıfırlanması, yeni evlenecek çiftler için de müjde niteliğinde. Ticari araç alımlarında KDV yüzde 1, tapu harçlarında yüzde 3 olarak devam ediyor. Konut sektöründe de hızla düşen faiz oranlarıyla beraber vergi indirimleri de etkisini gösterecektir. KDV yüzde 8 olarak yıl sonuna kadar sürecek." değerlendirmesinde bulundu.

Ali Karadeniz, düğün sezonu sebebiyle beyaz eşya ve mobilya satışlarının yaz aylarında arttığını sözlerine ekleyerek, “Mobilya, otomobil, konut, motosiklet, tapu harcı ve ticari araçlarda ÖTV ve KDV indirimlerinin sürelerinin uzatılması sevindirici bir haber oldu. KDV ve ÖTV indirimlerinin 3 ay daha uzatılması piyasaları rahatlatacak. Haziran sonuna kadar uzayan süreler, yaz sonuna kadar sürmeli. Evini değiştirmek, başka bir eve taşınmak isteyenler genellikle soğuk kış aylarını atlatmak için yaz aylarını bekliyorlar. Aynı şekilde evlenecek olanlar da yaz aylarındaki düğün sezonunu bekliyor. Bu nedenle mobilya ve beyaz eşya satışları da en çok yaz aylarında yapılıyor. Dolayısıyla haziran sonunda bitecek vergi indirimlerinin yaz sonuna kadar uzatılması gerekir. Haziran ayı geldiğinde, ekonomi yönetimi sektördeki gidişata göre gerekli önlemi mutlaka alacaktır” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Yerde Yuvarlanması Tepki Çeken AK Partili Meclis Üyesi Görevinden İstifa Etti
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir, Leyleklerin Yuvasını Yıkılmaktan Kurtardı
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Esra Muti Keleş’ten Bir Şampiyonluk Daha
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Sahte İlanlarla 52 Milyonluk Vurgun Yapan 44 Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
ENGELSİZ YAŞAMIN MERKEZİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
KENT KONSEYİ VE STK’LAR BAŞKAN SÖĞÜT’Ü KUTLADI
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
AHIRDA ÇIKAN YANGINDA 4 BÜYÜKBAŞ TELEF OLDU
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
SİLAHI TEMİZLERKEN KENDİNİ VURDU
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
30 TON BENZİN YÜKLÜ TANKERİN KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Taşköprü Kültür Evi’nde Çalışmalar Sürüyor