Kategoriler

Meydan

"Musluktan Su içmeyin!"

Kocaeli İl Genel meclisi’nde 2013 Özel İdare Bütçesi ile ilgili görüşmeler yapılan toplantı ile birlikte başladı.

  20 gün sürecek toplantıların ilk oturumunda  Plan Bütçe komisyonunun bütçe raporu okundu. Komisyon Başkanı Ali Ayaz,  getirisi olmayan, atıl durumda kalan  gayrımenkullerin satılacağını,  bunların geliri ile 6 okul, 3 kapalı spor salonu yapılacağını  söyledi. Gayrımenkul satışlarından elde edilmesi beklenen 20 milyon TL, şimdilik 63 milyon TL olarak öngürülen Özel İdare bütçesine eklenecek.  Ali Ayaz, öncelikle kartepe, başiskele ve kandıra ilçelerine Kapalı Spor Salonu yapılacağını da açıkladı.

Toplantıda söz alan CHP’li üaye Mehmet kaçar, il genel meclislerinin 1800’lü yıllarda kurulduğunu,  şimdi kapatılacak olmasının üzüntü yarattığını  söyledi, “Mirasyedi gibi olmalayım. Tarihe ne varsa satan, 4 okul yapan meclis olarak geçmeyelim. Halkın parasını en doğru şekilde kullanalım” dedi. Kaçar, 150 bin nüfuslu körfez ilçede  spor salonu ve yüzme havuzu yapılmasını  istedi.

MUSLUKTAN SU İÇMEYİN

İl Genel meclisi toplantısında CHP Kartepe  üyesi Erdal Baş da çok ilginç bir iddiayı ortaya attı.  Baş, şebekeye önceki günden itibaren sapanca gölü suyunun verildiğini, hatırlatarak şunları söyledi:

“- Sapanca gölünden su alınması  siyasi bir karardır. Büyükşehir Belediye Başkanı, sudan siyaset yapmak istiyor. Tasarruf ile  Yuvacık barajı suyu korunmalıydı. zaten yakında yağmurlar başlayacak, sıkıntı kalmayacak.Sapanca’dan su alımı durdurulmalıdır.”

Erdal Baş, Kocaeli halkının Sapanca gölünden gelen şebeke suyunu  içmemesini de istedi, “O göle kanalizasyon karışıyor” dedi.Baş’ın bu sözlerine AKP Meclis Grubu sözcüsü Celal Özkaraarslan karşılık verdi. Özkaraarslan şöyle konuştu:

“- Sapanca gölünden su getiren vanalar kapatılamaz. Kocaeli susuz kalır. Gölden alınan su arıtılarak şebekeye veriliyor. Bu konularda polemik yaratmayın.,”

CHP Karamürsel üyesi  Mustafa Asım Uğurlu da söz aldı. Uğurlu, Karamürsel  kavşağının yapılmasında payı bulunanlara teşekkür etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’in “Çiftçi Şenliği” Başlıyor
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Çenesuyu Hak Ettiği Değeri Kazanacak
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Yol Bakım Timi Kocaeli’nin Her Yerinde
GÜNDEM
89 Kez Görüntülendi.
  Büyükşehir Oda Orkestrası 13 Mayıs’ta; Klasik Müzik Sevenlerle Buluşacak
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Derince Meclisi’nde 10 Gündem Maddesi Görüşüldü
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Kocaman Mutluluklara Ortak Oluyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Ormanlık Alanlara Girişlerde Kısıtlamalar Getirilecek
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Söğüt’ten Umre Ziyaretleri
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Türkiye Nüfusunun Yüzde 2,1'i Taşıyıcı, En Çok Bu Bölgede Görülüyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KÖRFEZ’DE 2023 YILI BÜTÇE KESİN HESABI KABUL EDİLDİ