Kategoriler

Meydan

Hastane yada Okul Olması İsteniyor...

Körfez Hereke 17 Ağustos Mahallesi’nde 1999 Marmara Depremi sonrasında yapılan ve bir dönem pek çok esnafa, tekstil atölyesine ev sahipliği yapan 54 dükkanlı iş merkezi çürümeye terk edildi.

17 Ağustos Mahallesi’nde yaklaşık 2 dönüm üzerine yapılan iş merkezinde toplam 54 dükkan yer alıyor. Bu dükkanların 15 tanesi özel şahıslara ait iken kalan iş yerlerinin bir bölümü belediyeye, bir bölümü de hazineye ait.

Mahallenin merkezinde  yer alan iş merkezinde, halen alt katlarda ve ikinci katta faaliyet yapılıyor. Büyük bölümü boş olan ve çürümeye terk edilen milli servet, adeta çöplüğe dönmüş, koruma olmadığı için yağmacıların, evsizlerin uğrak yeri olmuş.

Mahalle Muhtarı Halil Taş ve birkaç esnaf iş merkezini korumaya çalışsalar da sürekli bir güvenlik olmadığı için defalarca kilitler kırılarak içeri girilmiş ve dükkanlara zarar verilmiş.

Muhtar Halil Taş, iş merkezinin korunması gerektiğini ifade ederek, “Burası bir milli servet. Bugüne kadar kendi imkanlarımızla korumaya çalıştık, fakat yeterli olmuyor. Sürekli bir güvenlik görevlisi verilmeli ve öncesinde de iş merkezi temizlenerek bakım ve onarımı yapılmalı. İş merkezi çok iyi bir okul ya da bölgeye hizmet edecek hastane olabilir. Çürümeye terk edilen bu bina değerlendirilerek çürümekten kurtarılmalı” dedi.

Muhtar Halil Taş, bu konu hakkında ilgili yerlere dilekçeler hazırladıklarını, bir an önce konuyla ilgilenilmezse daha üst makamlara sorunu ileteceklerini de ifade ederek, “Gözlerimizin önünde bir milli servet çürüyor, halkımız buna göz yummak istemiyor. İş merkezinin uygun bir projede kullanılması mahalleye hem ekonomik, hem de güvenlik olarak katkı sağlayacaktır” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
Körfez Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Sürüyor
GÜNDEM
KOÜ Hereke Asım Kocabıyık Myo’da Mezuniyet Coşkusu Yaşandı
GÜNDEM
Mahallelerde Geleneksel Çocuk Şenlikleri Yüzleri Güldürmeye Devam Ediyor
GÜNDEM
Kocaeli’de 2. Balkan Halk Oyunları Rüzgârı Esti
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Kaçak Yapıya Geçit Yok
GÜNDEM
Vali Aktaş, Gebze'de Yatırımları Yerinde İnceledi
GÜNDEM
Kocaeli’de Hafta Sonu Enduro Fırtınası Esecek
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
 Karpuz Tadım Etkinliğine VatandaşlardanYoğun İlgi
GÜNDEM
1 Kez Görüntülendi.
Vali İlhami Aktaş, GAMER Heyetini Kabul Etti
GÜNDEM
İzmit Tren Garı’ndaki Asansör Hizmete Alındı