Kategoriler

Meydan

Tokatlılar Yeni Dernekle İddialı

Merkezlerini  Kuruçeşme’de açan Kocaeli Tokat İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneğinin yönetim kurulu derneğin  Lozan Caddesi üzerinde bulunan binasında tanıtım programı yaptı.

 Derneğin kurucu başkanlığını üstlenen Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın, 100 üyelerinin olduğunu ve yılsonuna kadar bu sayıyı 500’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Hüseyin Şaşkın açıklamasında, “Burada siyaset konuşulmayacak, dini propaganda yapılmayacak. Biz insanların yanında olmak için var olan bir derneğiz. Burada herkesin önünde söylüyorum, siyaset ve dini herhangi bir propaganda yapıldığına dair bir duyum alırsanız, sizden ricam bizimle paylaşmanız. Cemevi’ne de,  Kur’an Kursuna da, hastaneye de,  okullara da gideceğiz” dedi. Dernek merkezi olarak tüm ilçelere yakın, orta bir nokta belirlendiği ve bu nedenle de mevcut adresin seçildiği belirtildi.

Kapımız her kese açık

 Tanıtım programında konuşan Kocaeli Tokat İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın “Kocaeli’nde 40 bine yakın Tokatlı yaşıyor. Daha önce kurulan derneklerimizde kan uyuşmazlıkları fikir ayrılıkları oldu. İyi niyetle bir dernek kurmak istedik ama orada bazı arkadaşların dernek içerisine siyaseti sokması rahatsızlığa neden oldu.  Mesele memleketimiz, bayrağımız, Tokat’ımız olunca hep birlikte böyle bir başlangıca adım attık. Kısa zamanda güzel işler yapacağımızı düşünüyoruz. Hiç bir şekilde hiçbir siyasi kuruluşun yanında değiliz. Tokatlıları seven herkesi biz buraya bekliyoruz. Çalışkan, her yaptığı işe emeğine katan bir yönetim kurulumuz var” dedi.

Hüseyin Şaşkın açıklamasının devamında, “Yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte bu işe baş koyduk. Kocaeli’de çok fazla Tokatlı var. İstedik ki öyle bir dernek kuralım ki yardıma ihtiyacı olan her kesimden insanlara,  her yerde yetişebilelim ve daimi bir dernek olsun. İşi siyasete büründürerek dernek kurulmasına ben taraftar değilim. Dernek olarak sadece kültürel faaliyetlerimizin ön planda olmasını istiyoruz. Amacımız sadece Tokatlı olanlara destek olmak değil, yardıma ihtiyacı olan tüm herkese el uzatmak” şeklinde konuştu.

Tek amacımız Tokat ve kültürü tanıtmak, yardımlaşmak

Şaşkın, faaliyetleri hakkında da bilgi aktararak, “Bizim tek amacımız Tokatlı olmak, Kocaeli’ye Tokat’ı nasıl tanıtabilirizdir. Burada hiçbir şekilde siyaset konuşulmayacak, dini propaganda yapılmayacak. Biz insanların yanında olmak için var olan bir derneğiz. Burada herkesin önünde söylüyorum, siyaset ve dini herhangi bir propaganda yapıldığına dair bir duyum alırsanız, sizden ricam bizimle paylaşmanız. Cemevi’ne de Kur’an Kursuna da, hastaneye de okullara da gideceğiz. Allah derneğimizin daim olmasını nasip etsin. Yeni olduğumuz için eksiklerimiz olabilir ama inşallah kısmet olursa yakında Tokat Tanıtım Fuarı yapmak istiyoruz. Bizim amacımız buraya gelip de çay içerek zaman geçirmek değil” dedi.

TOKATLILAR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Kocaeli Tokat İli ve İlçeleri Kültür Dayanışma Derneğinin yönetim kurulu şu şekilde; Başkan Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın, Başkan Yardımcısı  Ali Fazıl Demir, Genel Sekreter Murat Yılmaz, Murat Üstüner, Mustafa Alp, Mehmet Penbegüllü, Murat Yıldırım, Osman Badem, Yusuf Elibol, Şahin Badem, Serkan Yeğnidemir, Mustafa Ocak, Lütfü Yıldırım, Yadigar Polat, Zeki Topsakal, Sinan Yücel

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
91 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: "Ülkemizin Yapı Taşları Emekçilerimizdir"
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
 "U" Dönüşü Kazası: 5 Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “Körfez, Tüm Renkleriyle Güzel”
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
“Bir Patent Fikrim Var” Ödül Töreni Gerçekleştirildi
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Büyükakın: İşbirliği İçinde Çalışmaya Devam Edeceğiz
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
Körfez’e Bir Prestij Cadde Daha Kazandırıldı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Vali Yavuz Mersin’de Bir Dizi Ziyaret ve İncelemelerde Bulundu
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Otobüs Şoförü Herkesle Kavga Edince Yolcular Ayaklandı
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
MHP’li Bekiroğlu’ndan Cihan Hocaya Ziyaret
GÜNDEM
124 Kez Görüntülendi.
MHP’li Demirbaş’tan Bir Ziyaret de Erdemiş’e