Kategoriler

Meydan

KO-MEK-İŞKUR işsizliğe karşı omuz omuza

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren KO-MEK’in İŞKUR ile başlattığı eğitim atağı tüm hızıyla sürüyor. 2008 yılında yapılan bir anlaşma ile işsizliğe karşı savaş açan iki kurum bugüne kadar verdiği eğitim ile onlarca işsiz vatandaşın hayatını değiştirdi. KO-MEK-İŞKUR eğitimlerine katılarak meslek eğitimi dersleri alan ve başarıyla mezun olan vatandaşlar bugün iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

İŞSİZLİĞE KARŞI İŞBİRLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi Kursu (KO-MEK), 2012-2013 yeni eğitim döneminde de İŞKUR işbirliği ile faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. İŞKUR ve KO-MEK’in işsizlere yönelik açtığı kurslar, vatandaşlara mesleki anlamda yarar sağlıyor.

 

14 GRUPTA 315 KURSİYER

Kocaeli’nde bu yılda eğitimlerine devam eden İŞKUR- KO-MEK kurslarında, Bilgisayar İşletmenliği, Ön Muhasebe, Bilgisayar Bakım Onarım, Bilgisayar Destekli Çizim (AUTOCAD), 0-3 Yaş Aile Eğitimi ve 3-6 Yaş Aile Eğitimi, branşlarında eğitimlere başlandı. Ayrıca önümüzdeki günlerde, Ev ve Kurum Temizliği, Düz Dikiş Makineci branşlarında eğitim verilecek.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN KENT KART DESTEĞİ

İŞKUR- KOMEK kursiyerlerine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından katıldıkları kurs süresince ücretsiz ulaşım sağlamaları için Kent Kart veriliyor. Eğitim alan kursiyerler maddi açıdan sıkıntı çekmeden ulaşımlarını sağlayabiliyor.

 

İŞKUR’DAN 20 TL CEP HARÇLIĞI

Kursiyerlere ayrıca İŞKUR tarafından katıldığı kurs günleri için günlük 20 TL cep harçlığı ödeniyor. Herhangi bir sağlık sigortasından yararlanmayan kursiyerlere İŞKUR tarafından sağlık sigortası yapılıyor.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
Yarar, Erdemiş’i de Kutladı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Engelli Ailelerine Konuk Oldu
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Derince’de Müzik Dolu Bir Akşam
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Engellilerin Yüzünü Güldürdüler
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Engelsiz Bahar Şenliğinde Engeller Aşıldı
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Söğüt’e Genel Merkez Ziyareti
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
Hürriyet: "Umudun ve Mücadelenin Işığında Nice 19 Mayıslara! "
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Ve KTO’dan, Üniversiteliler İçin ‘Kariyer Günleri’ Başlıyor
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Sezer: “19 Mayıs Tam Bağımsız Devlet Kurma Kararının İlk Adımıdır”