Kategoriler

Meydan

Bilim Merkezi’ne uluslararası övgü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka alanı içindeki 27 dönüm arazide hayata geçireceği ve Türkiye’de bir eşi olmayan Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi hızla ilerliyor. Avrupa’nın sayılı merkezlerinden olacak dev çalışma ‘AB ve Türkiye’deki üniversite Müzeleri İçin Yeni Perspektifler’ konulu uluslararası konferansta ele alındı.

ULUSLARARASI KONFERANS

Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi’nde gerçekleşen konferansa Avrupa ve Türkiye’den gelen birçok müze uzmanları katıldı. 7-9 Kasım tarihlerinde gerçekleşen konferansta üniversite müzelerinin rolü ve önemi hakkında farkındalık yaratmak amaçlandı. Birçok müze uzmanının sunum yaptığı konferansta Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi de katılımcılara tanıtıldı. 

 

BİLİM MERKEZİ ANLATILDI

Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi koordinatörü Aziz Ünal’ın verdiği sunumda dev proje en ince ayrıntılarına kadar uluslar arası konferansa katılan uzmanlara aktarıldı. Ünal, Bilim Merkezi alanı 7 bin 600 metrekare Kâğıt Müzesi alanı 12 bin 350 metrekare ve giriş yapısı da 8 bin metrekare olarak tasarlandığını ifade etti.

 

İNTERAKTİF SERGİ SALONU

Bilim Merkezi’nin 6 bin metrekarelik İnteraktif Sergi Salonu bulunacağını belirten Ünal, “Bu salonda ziyaretçiler deney aletlerini kedileri kullanarak sonuçlarını anında gözlemleyebilecekler. Bilim Merkezi’ne dönüşecek Seka fabrikaları gençlerin gelişmelerine katkı sağlayacak. Bilgi Merkezi ve Kâğıt Müzesi aşamalı olarak yapılacak. Bilim Merkezi’nin zemin katında sergileme alanları, dünya galerisi ve çocuklarla ilgili düzeneklerin bulunduğu alanlar oluşacak.

 

SOSYAL ALANLAR

Birinci katta da ofis mekânları, tartı ve paket salonu yer alacağını katılımcılara ifade eden Ünal” Kâğıt Müzesi’nin zemin katında makinelerin sergilendiği alanlar, hamur deposu, hamur temizleme bölümü, diğer katlarda da ofis kısımları yer alacak. Toplam 8 bin metrekareden oluşan giriş yapısının içeriğinde ise giriş, antre, bilim merkezi, kağıt müzesi geçiş kısımları yapılacak. Üst katlarda restaurant ve sosyal donatı alanları bulunacak” dedi.

 

MERAKLA BEKLİYORUZ

Sunumu dikkatle dinleyen müze uzmanları Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği çalışmadan etkilendi. Çalışma hakkında sorular soran uzmanlar Avrupa’nın sayılı merkezlerinden birisi olacak çalışmanın bilim adına çok önemli olduğunu belirtti. Uzmanlar Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi’nin tamamlanmasının merakla bekleyeceklerini ve mutlaka ziyaret etmek istediklerini ifade etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Üzerinden 53 Sikke Çıktı
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
YHT’nin Sivas’a Yapılan İlk Direkt Seferine Selvi de Katıldı
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, “Ortak Akılla Yönetmeye Devam Edeceğiz”
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
Hıdırellez Bayramı, Kocaeli’de Ritüellerle Kutlandı
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, “KÖRFEZ İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Yanan Çöp Konteynerine Zabıta Müdahale Etti
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Profesyonel Danışmanlık Merkezi Derince’de Hizmete Açıldı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
İYİ Parti’de Yönetimler Yeniden Yapılandırılacak
GÜNDEM
14 Kez Görüntülendi.
CANLARINI HİÇE SAYIP MOTOSİKLETE 5 KİŞİ BİNDİLER
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
DÜNYANIN GÖZÜ BU TATBİKATTA OLACAK