Kategoriler

Meydan

“Sizin çabalarınızı yüreğimizde taşıyoruz”

Muharrem ayının ilk gününde Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Alevi vatandaşların evlerine konuk oldu. Ziyaretlerden memnun kalan alevi vatandaşlar, Başkan Alemdar’a “Sizin çabalarınızı ve katkılarınızı, yüreğimizde gittiğimiz her yere taşıyoruz.” dedi

Başkan Alemdar’dan evlere ziyaret

Alevi inancına göre büyük önem taşıyan Muharrem ayının ilk gününde Derince’deki Alevi vatandaşlar, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ı evlerinde konuk etti. Çınarlı Mahallesi sakinlerinden Hakkı Çakmak ile aynı zamanda Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şube Başkanı olan Hüseyin Gülseven’in Fatih Mahallesi’ndeki evlerinde gerçekleşen sohbetlerde vatandaşlar, ziyaret için Başkan Alemdar’a teşekkür etti. Başkan Alemdar’a Başkan Yardımcısı Adnan Balcı ile meclis üyesi Mustafa Akdeniz’in de eşlik ettiği ziyaretlerde Muharrem ayının önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı.

 

“Kardeşçe yaşamaya devam edilecek”

Konuşmalarında Alevi ve Sünni mezhepleri arasındaki farklılıklara vurgu yapan Başkan Alemdar, günümüzde Sünniler arasında bile bazı farklılıklar bulunduğunu ve bunun son derece normal karşılanması gerektiğini söyledi. Avrupa’dan ülkemize bakışın mezhepler yönünden değil Müslüman Türkiye şeklinde olduğunu belirten Başkan Alemdar, herkesin karşısındakinin inancına ve yaşantısına saygı duyması gerektiğine vurgu yaparak, Alevi ve Sünnilerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizde kardeşçe yaşamaya devam edeceklerini söyledi.

 

“Önyargılar artık kırılmalı”

Ziyaretlere eşlik eden AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Akdeniz, kendisinin Alevi bir meclis üyesi olarak konuştuğunu ve Başkan Alemdar’ın Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayırımı yapmadan hizmet ettiğini belirterek, Başkan Alemdar’ın hizmetler dahil her konuda da her zaman adaletli davrandığını söyledi. Akdeniz, AK Parti ve Aleviler arasındaki ön yargının kırılması halinde her iki tarafın buluşmasının çok daha şenlikli olacağını söyledi. Başkan Alemdar’ın kendilerine her zaman yardımcı olduğunu söyleyen Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şube Başkanı Hüseyin Gülseven, “Sizin çabalarınız ve katkılarınız, yüreğimizde ve gittiğimiz yerlere de taşıyoruz. Sizin bizim yanımızda olduğunuz gibi biz de her zaman sizin yanınızda olacağız” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Talus Başkan Ölmez’i Ziyaret Etti
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
Körfez’in Kızları Ragbide Türkiye Şampiyonu Oldu 
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Büyükakın: “Hıdırellez, Mazlum Coğrafyaların da Baharı Olsun”
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Türk Ocağı 3 Mayıs Türkçüler Günü Mesajı
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir İtfaiyesinden Site Sakinlerine Eğitim
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Mavi Kapaklar Umut Oluyor
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe, Görüşmelerini Sürdürüyor
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
Kadınlar Korosu Baharı Şarkılarla Karşıladı
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
KOHAYDER: "VALİ YAVUZ’UN AÇIKLADIĞI MADDELERDEN BİRİ CIMBIZLA ALINARAK İNFİAL OLUŞTURULDU"
GÜNDEM
16 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN; "TÜM BELEDİYE HİZMETLERİMİZLE GAZZE’DE OLACAĞIZ"