Kategoriler

Meydan

Karadeniz;“Giderler Arttı, Ticari Akaryakıt Verilmeli”

Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, son yapılan zamların ardından şoför esnafının giderlerinin iyice arttığını ve bu yükün altından kalkabilmesi için ticari akaryakıt imkanı tanınmasının gerektiğini söyledi.

Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz,  "Şoför esnafımızın akaryakıt, araç bakım masrafları, personel maliyeleri gibi tüm kalemlerde giderleri arttı. Dolmuşçudan taksiciye tüm şoför esnafımızın ticari akaryakıta ihtiyacı var. Şoför esnafının ayakta kalacak gücü iyice azaldı, ekonomik olarak sıkıntıları büyüdü” şeklinde konuştu.

Tüm kalemlerde şoför esnafının giderlerin arttığını ve yeni yıl ile birlikte yükün daha da artacağını sözlerine ekleyen Karadeniz,  "Halk otobüsçüsünden dolmuşçusuna minibüsçüsünden kamyoncusuna ve taksicisine kadar tüm şoför esnafımız artan maliyetler karşısında zorluklar yaşıyor. En önemli giderlerden akaryakıt başta olmak üzere, araçların muayene ve bakım masrafları, yedek parça fiyatlarının son derece artması, sigorta ödemeleri, trafik sigorta primleri, personel masrafları derken esnafımızın tüm kalemlerde maliyeti arttı. Şartların zorlaşması esnafımızla birlikte vatandaşa da yansıyor" dedi.

Şoför esnafının ve dolayısıyla ulaşım sektörünün desteklenmesinin enflasyonla mücadelede de önemli sonuçları olacağını ifade eden Karadeniz,  "Artan maliyetler karşısında zorluk çeken şoför esnafımız en çok akaryakıtta destek bekliyor. Çiftçilere olduğu gibi şoför esnafımıza da ticari akaryakıt verilmelidir. Çünkü akaryakıt fiyatları her sektörde ve alanda hem esnafımızı hem vatandaşımızı hem de dolayısıyla enflasyonu yakından ilgilendiriyor. Ticari akaryakıt desteğinin verilmesi ulaşımda en önemli maliyet kalemini düşüreceğinden, bu fiyatlara da yansıyacaktır. Ucuzlayan ulaşım sektöründe böylece enflasyon düşerken toplu taşımaya yönelim de artar. Bu da araç trafikteki araç yoğunluğunu azaltır. Aynı zamanda kaçak mazot ve on numara yağa yönelimin de azalması için şoför esnafımızın en büyük talebi ticari akaryakıt konusunda destektir" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
Söğüt, Umreden Dönen Okutan’a Konuk Oldu
GÜNDEM
17 Kez Görüntülendi.
Kayıp Merve Bulundu
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Karaosmanoğlu, Söğüt’ü Makamında Ziyaret Etti
GÜNDEM
251 Kez Görüntülendi.
2 Kişi Öldü, Körfez'li Esnaf Ölümden Döndü!
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
1 Ton 100 Kilo Gümrük Kaçağı Tütün Ele Geçirildi
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
“6. Doğu Marmara Uluslararası Proje Pazarı 2024” KOÜ Teknopark'ta
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sanat Dolu Gece
GÜNDEM
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Derince’mizi Ortak Akılla Yönetmekte Kararlıyız
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Hasta Nakil Ambulanslarıyla Tedaviye Güvenli Ulaşım
GÜNDEM
30 Kez Görüntülendi.
Genç Kızdan 3 Gündür Haber Alınamıyor