Kategoriler

Meydan

Işık : “Bizim insanımız en iyisine layık”

Sırrıpaşa Mahallesi’nde yer alan ve vatandaşların ibadet noktası olan Yeşil Camii’nin avlusunda düzenlenen kahvaltıda Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken, Derincelilerin her şeyin en iyisine layık olduğunu sözlerine ekledi

“İstişare edip ortak kararlar almalıyız”

Derince Sırrıpaşa Mahallesi Denizciler Caddesi üzerinde bulunan Yeşil Camii’nde düzenlenen sabah kahvaltısına AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark, AK Partili yöneticiler ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlarla, yöneticileri bir araya gelen toplantıda ilk sözü alan isim Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar oldu. Başkan Alemdar, kent yönetiminde ortak kararlar almanın önemine vurgu yaparak “Öncelikle bizler bir araya gelerek, istişare edip ortak kararlar almalıyız. Böylece çok daha isabetli kararlar verebiliriz” dedi.

 

“Hizmet binası yapımı ve 44 Evler dal-çık ihaleye çıkacak”

Esnaflara yönelik eğitim düzenlediklerini fakat bu eğitime sadece 20 kişinin katıldığını belirten Başkan Alemdar, herkesin gelinen noktada üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. İlçenin her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini kaydeden Başkan Alemdar “Yeni hizmet binası ile birlikte etrafı da gelişecek. Hizmet binası yapımı ihaleye çıktı. Ayrıca 44 evler ışıklar yerine yapılacak dal-çık projesi ihaleye çıkma aşamasında. Bu dal-çık ile birlikte trafik akışı da rahatlamış olacak. Kent Meydanı ile birlikte o alanı yayalaştırmayı amaçlıyoruz. Yine İstasyon Caddesi’nde çok önemli çalışmalar var, kamulaştırmalar yapıldı. Gar Binası restorasyonunun da tamamlanmasıyla birlikte E-5 altındaki bölge de canlanacak. Hep birlikte taşın altına elimizi koyarak Derince’yi daha da güzelleştirelim” dedi.

 

“İMF’ye borç verme noktasına geldik”

Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ise AK Parti hükümeti döneminde Türkiye’nin sürekli büyüdüğünü belirterek, ekonomideki gelişmelerin son derece iyi olduğunu ve İMF’den borç alan ülkemizin artık İMF’ye borç verme noktasına geldiğini söyledi. Emeklilik sisteminde değişiklikler olacağını müjdeleyen Fikri Işık, “Ne yazık ki zamanında yapılan yanlışların hesabını ödüyoruz, her sene bütçeden sosyal güvenliğe 50 katrilyon TL kaynak aktarıyoruz.   1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girecek intibak yasası ile maaşlar da 10 ile 300 TL arasında iyileştirmeler yapılacak.” dedi. Işık, ayrıca sağlık sektöründe yaşanan gelişmeleri de aktardı.

“Derince tam bir sağlık merkezi olacak”

Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Maşukiye’den Darıca’ya kadar demiryolu imkanı sağlayacak projenin üzerinde durduğunu müjdeledi. Derince’nin çok güzel hizmetler aldığını ve almaya devam edeceğini söyleyen Fikri Işık “Bizim insanımız her şeyin en iyisine layık. Derince, askeri hastanenin alanının da mevcut hastaneye katılmasıyla birlikte tam bir sağlık merkezi haline gelecek. Bunun yanı sıra belediye hizmet binasının yapımı ihaleye çıktı. Derince’de çok iyi şeyler yapılacak. 44 Evler Işıklar kalkacak, yerine dal-çık yapılacak. Endüsri Meslek Lisesi inşaatı da hızla devam ediyor.” dedi. Vatandaşların sorularıyla devam eden kahvaltılı buluşma, karşılıklı görüşlerin paylaşılmasıyla noktalandı.


 


Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
ŞEHİRLERARASI YOLCU OTOBÜSÜ BARİYERLERE ÇARPTI: 2 YARALI
GÜNDEM
OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI YAYA YARALANDI
GÜNDEM
KOSTÜ'DEN FİYAT AÇIKLAMASI: "ÜNİVERSİTE SİYASET YAPMA YERİ DEĞİLDİR"
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
MHP’li Demirbaş’tan Söğüt’e Kutlama Ziyareti
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
VALİ YAVUZ: "SAĞLIK TURİZMİNDE GİDEREK ÖNEMLİ YERE GELDİK"
GÜNDEM
27 Kez Görüntülendi.
Otomobil 10 Metrelik İstinat Duvarından Uçtu: 5 Ağır Yaralı
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
KO-MEK İlçe Sergileri Heyecanı Başlıyor
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Emlak Kulübü, Kuruluşunun 2. Yılını Coşkuyla Kutladı
GÜNDEM
46 Kez Görüntülendi.
Söğüt: "Tüm Kamu Kurumları İle İş Birliği İçinde Olacağız"
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe: Ben, Sen Yok Biz Varız